sâmbătă, iunie 15, 2024

Bitcoin a depasit din nou pragul de 70.000 de dolari

Cea mai populară criptomonedă se îndreaptă către un nou vârf de preț în 2024. Descoperă previziunile experților și motivele care stau în spatele acestei creșteri spectaculoase a Bitcoin în acest articol detaliat.

Share

Potrivit expertilor din domeniul criptomonedelor, pretul Bitcoin ar putea atinge un nou maxim istoric in urmatoarele zile, depasind recordul stabilit in martie. Aceasta crestere se datoreaza unor date mai bune decat se astepta privind inflatia din SUA.

Moneda digitala Bitcoin a continuat sa castige teren in ultima saptamana, cu o crestere de 10% care a dus-o peste pragul de 70.000 de dolari (aproximativ 55.000 de lire sterline). Joi dimineata, BTC se tranzactiona la 70.330 de dolari, la numai 3.500 de dolari sub recordul sau absolut de 73.798 dolari stabilit in martie 2024.

Analiza expertilor

Simon Peters, expert in criptomonede la platforma de tranzactionare online eToro, a explicat ca aceasta saptamana pozitiva vine pe fondul unor date mai bune decat se estima privind inflatia in Statele Unite.

„Bitcoin in special a devenit tot mai corelat cu pietele bursiere americane in ultimele saptamani,” a afirmat Peters intr-un e-mail transmis catre The Independent. „Pe masura ce intram in a doua jumatate a anului, climatul macroeconomic, in special datele privind inflatia si potentialele reduceri ale ratelor dobanzilor, vor juca un rol critic in directia preturilor Bitcoin pentru restul anului.”

Geoff Kendrick, seful cercetarii privind activele digitale la Standard Chartered Bank, a declarat pentru The Block ca se asteapta la „un nou maxim istoric pentru Bitcoin pana la sfarsitul saptamanii”.

Cresteri semnificative si la alte criptomonede

Bitcoin a depasit din nou pragul de 70.000 de dolari
Bitcoin a depasit din nou pragul de 70.000 de dolari

Nu numai Bitcoin a inregistrat castiguri in ultimele zile. Și alte criptomonede de top au avut cresteri semnificative:

  • Ethereum (ETH) a crescut cu 25%
  • Solana (SOL) a urcat cu 23%
  • Avalanche (AVAX) s-a apreciat cu 15%

Chiar si Dogecoin (DOGE) si Cardano (ADA), considerate monede alternative „meme”, au inregistrat castiguri modeste de aproximativ 7% fiecare.

Citeste si
„Avem O Veste Proastă Pentru Cei Care Credeau Că Ne Va Pica Sistemul”. Ministrul De Finanțe Spune Că în Sistemul E-Factura Au Fost Preluate Deja Peste 2,7 Milioane De Facturi

Aceste cresteri pozitive au impins capitalizarea totala a pietei criptomonedelor peste 2,5 trilioane de dolari.

Semnale ale „revenirii trend-ului taurului”

Alex Kuptsikevich, analist senior la FxPro, a afirmat ca anumite semnale de pe piata indica „o revenire a trend-ului alcist” care a dominat primele luni ale anului 2024.

Intre ianuarie si martie, Bitcoin a crescut de la putin peste 40.000 de dolari pana la recordul sau de 73.798 de dolari, potrivit datelor furnizate de CoinMarketCap. Aceasta crestere a fost stimulata in mare parte de lansarea primelor fonduri tranzactionate la bursa (ETF-uri) pentru Bitcoin in SUA, in ianuarie.

Acest salt vine dupa o perioada si mai remarcabila in 2023, cand Bitcoin si-a triplat practic valoarea in doar 12 luni.

Revenirea Bitcoin la noi maxime istorice pare iminenta, conform expertilor din domeniu. Insa investitorii trebuie sa fie constienti de volatilitatea ridicata a pietei criptomonedelor si sa investeasca numai sumele pe care si le permit sa le piarda. Climatul macroeconomic global va continua sa influenteze semnificativ evolutia preturilor pentru criptomonede in saptamanile si lunile urmatoare.

Sursa: The Independent |
Sursa imaginii: Getty Images |
Subiecte abordate in articol: Bitcoin, criptomonede, investitii, bursa

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...