Theodor Alexandrescu, presedintele Consiliului de Administratie al Eazy Asigurari, a afirmat ca asigurarile vor fi vandute exclusiv online.
Aflat la New York, acesta a precizat ca societatea se afla in curs de semnare a contractelor de reasigurare, acestea urmand a fi parafate cu cele mai mari companii din domeniu, respectiv Swiss Re si Munich Re.
„Contractele cu reasiguratorii sunt in curs de semnare. A fost intarziata putin procedura pentru ca a trebuit sa punem la punct unele detalii tehnice legate de cerintele BAAR si de cresterea recenta a acoperirii prin RCA. Vom debuta curand si, da, vom vinde exclusiv online. Am semnat deja contractele cu site-urile pe care le-ati amintit si dumneavoastra”, a afirmat Alexandrescu, conform sursei citate.
Parteneriate
Aceasta a scris la inceputul anului ca Eazy Asigurari a semnat un parteneriat cu grupul Autonom, care se va ocupa de vanzari si de gestionarea daunelor.
De dosarele de dauna se va ocupa Pavalascu Risk Consultants, care are printre actionari si grupul Autonom.
Controlat de fratii Marius si Dan Ștefan din Neamt, acestia au afaceri in transporturi, IT si imobiliare. Grupul Autonom a devenit actionar si la Millenium Insurance Broker si Transilvania Broker.
O alta companie de asigurari, Hellas Direct, din Cipru, a dorit initial sa lucreze doar online, dar a ales in final sa vanda polite pe toate canalele, ca orice alt asigurator din Romania.
Conform surselor citate de Economica, vanzarile nu vor fi prin platformele brokerilor, ci pe platforme de comert electronic, precum eMag, Pago, Olx, Autovit si Econom.ro.
Preturile ar putea fi mai mici
Prin vanzarea online este posibil ca preturile platite de soferi sa fie mai mici, iar suma care ajunge efectiv la asigurator sa nu fie mai mica decat in cazul altor companii.
Companii care incearca un model similar sunt Hellas Direct (inregistrata in Cipru) si Axeria (din Franta), insa diferenta va fi ca Eazy Direct este inregistrata si supravegheata in Romania.
Falimente si scumpiri in lant
Preturile au crescut puternic in Romania in ultimii ani pentru politele RCA, care sunt obligatorii, conform legii, dupa falimentele Astra Asigurari, Carpatica Asig, City Insurance si Euroins.
Guvernul a plafonat anul trecut pretul RCA pentru 6 luni, dar plafonarile nu sunt la un nivel anume, ci la cel mai mic nivel practicat anterior de asiguratori, astfel ca in continuare preturile variaza intre companii.
Recent, Guvernul a prelungit din nou plafonarea, cu inca trei luni. Astfel, preturile plafonate vor putea fi practicate pana la 1 aprilie 2024.