duminică, iunie 16, 2024

Tesla inregistreaza scaderi ale vanzarilor in Europa in trimestrul 2 din 2024

Tesla raportează cea mai mică cifră de vânzări în Europa din ultimele 15 luni, o scădere de 2,3% față de aprilie 2023. Provocări majore pentru gigantul auto electric.

Share

Tesla a inceput al doilea trimestru al anului 2024 cu rezultate slabe in Europa, contrar asteptarilor CEO-ului Elon Musk. Acesta declarase ca trimestrul doi „va fi mult mai bun” dupa ce productia fusese afectata de mai multe probleme in primul trimestru.

O scadere de 2,3% a vanzarilor Tesla in aprilie 2024

Conform raportului Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), Tesla a vandut putin sub 14.000 de masini in Europa in aprilie 2024. Aceasta reprezinta o scadere de 2,3% comparativ cu aceeasi luna a anului precedent si cel mai mic numar de masini vandute de Tesla in regiune din ianuarie 2023.

Desi piata europeana de masini electrice a crescut cu 14% in aprilie, situatia Tesla a fost o exceptie. Compania a raportat vanzari mai mici decat se astepta si in primul trimestru din 2024, explicand atunci scaderea prin provocari logistice. Insa expertii au evidentiat si o cerere mai lenta si concurenta sporita din strainatate ca factori determinanti.

Scaderea livrarilor Tesla chiar si pe piata chineza

Tesla inregistreaza scaderi ale vanzarilor in Europa in trimestrul 2 din 2024
Tesla inregistreaza scaderi ale vanzarilor in Europa in trimestrul 2 din 2024

Un raport Bloomberg a aratat ca Tesla a inregistrat o scadere a livrarilor de la fabrica din Shanghai, desi piata auto electrica din China, cea mai mare pentru Tesla, a consemnat o crestere solida.

Elon Musk a incercat sa-i linisteasca pe investitori, comunicandu-le ca Tesla se va redresa dupa problemele din T1 care au dus la o scadere de aproximativ 25% a actiunilor companiei de la inceputul anului 2024:

„Credem ca rezultatele Tesla din trimestrul doi vor fi mult mai bune.”

Provocari pentru Tesla in Europa dupa reducerea subventiilor

Reducerile de subventii pentru masinile electrice in Europa i-au fortat pe producatorii auto sa-si regandeasca strategiile de productie. Volkswagen si Mercedes-Benz au anuntat ca vor pune mai mult accent pe hibride si motoare cu ardere interna.

Citeste si
Romania se apropie de atingerea tintei de imprumuturi externe pentru 2024 prin emisiune de eurobonduri

Desi toti producatorii au fost afectati, Tesla pare sa fi avut cel mai mult de suferit. In Germania, vanzarile companiei lui Musk au scazut cu 32% in aprilie.

Desi Tesla traverseaza momente dificile pe pietele europene si chineza, conducerea companiei ramane optimista ca va reusi sa-si revina in urmatoarele luni. Ramane de vazut daca optimismul este justificat sau daca scaderea vanzarilor reprezinta un trend persistent pentru gigantul auto electric.

Sursa imagini: Getty Images |

Subiecte abordate in articol: [tesla, vanzari, scadere, masini electrice, elon musk]

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...