Nu vii in Elvetia ca sa tii o dieta. Dar, probabil, veniti pentru bucataria sa renumita si consistenta, in special pentru fondue si raclette. Desi aceste doua feluri de mancare ocupa un loc de frunte in esalonul culinar al Elvetiei, aici se poate manca mult mai mult decat doar inmuiat in branza topita.
Cele mai bune restaurante din Elvetia ofera un amestec de tentatii delicioase, inclusiv preparate vegetariene, internationale, franceze si de inspiratie germana. Și pentru ca este vorba de Elvetia, cele mai bune restaurante ale sale ofera, de asemenea, decoruri de neegalat pe cele mai inalte varfuri din Alpi, pe lacuri stralucitoare si cu privelisti din belsug.
Cel mai bun pentru Raclette: Vieux Chalet
- Adresa: Restaurant Vieux Chalet, 3906 Saas-Fee, Elvetia
- Obtineti directii
Satul alpin confortabil Saas-Fee este plin de farmec, iar la Vieux Chalet, in centrul istoric al orasului, este plin de branza. Fondue este in meniu aici, dar vedeta spectacolului este raclette, branza topita servita pe o farfurie cu paine, cartofi, castraveti si ceapa perlata.
Sa privesti cum raclette este taiata de pe o roata uriasa de branza topita este o experienta deosebita. Daca se ofera optiunea „all-you-can-eat”, acceptati-o – ati putea fi surprins de cate farfurii de raclette puteti pune deoparte!
Cel mai bun pentru Fondue: Le Chalet de Gruyères
- Adresa: Temporairement Chez La Table des Chevaliers, Rle des Chevaliers 7, 1663 Gruyères, Elvetia
- Obtineti directii
- Telefon: +41 26 921 21 54
- Web: Vizitati site-ul web
Daca doriti cel mai bun fondue din Elvetia, mai bine mergeti la sursa. Chalet de Gruyères din centrul de fabricare a branzeturilor omonim din Gruyères ofera toata autenticitatea si branza la care te-ai putea astepta. Fondue, raclette si carnurile locale uscate se servesc usor cu vin sau bere locala. Deserturile includ crema dubla de Gruyères, care este chiar mai decadenta decat pare.
Cel mai bun pentru mancarea elvetiana consistenta: Zeughauskeller
- Adresa: Bahnhofstrasse 28A, 8001 Zürich, Elvetia
- Obtineti directii
- Telefon: +41 44 220 15 15
- Web: Vizitati site-ul web
Unul dintre restaurantele noastre preferate din Zurich, Zeughauskeller combina istoria, decorul si specialitatile gustoase, centrate pe carne, din Elvetia de limba germana. Wienerschnitzel, fripturi, snitele de porc si carnati de un metru lungime sunt insotite de cartofi rösti, salata de cartofi sau cartofi prajiti.
Ati putea cere o salata, dar noi spunem ca este mai bine sa acceptati mancarea consistenta de aici in timp ce va bucurati de ambianta acestei sali de mese uriase si cacofonice, care a fost candva un arsenal de arme din secolul al XV-lea.
Planificati sa ajungeti putin mai devreme sau putin mai tarziu pentru pranz sau cina, sau planificati sa asteptati la coada alaturi de o multime de alti clienti infometati.
Cel mai bun pentru deserturi: Frutal
Se presupune ca merenele, desertul dulce din albusuri de ou coapte, au fost inventate in Meiringen, Elvetia. Asa ca, in mod firesc, cel mai faimos cofetar de meringue din tara are sediul aici. Vei sti ca te afli in locul potrivit cand vei vedea o bezea uriasa in fata.
Brutaria, casa de deserturi si salonul de ceai servesc o multime de alte dulciuri, inclusiv confectii de ciocolata, strudel de mere si produse de patiserie cremoase. Copiilor le vor placea la nebunie diferitele bunatati cu tematica de sarbatori oferite.
Cel mai bun pentru bucataria franceza clasica: Brasserie Lipp
- Adresa: Centrul Confédération, Rue de la Confédération 8, 1204 Genève, Elvetia
- Obtineti directii
- Telefon: +41 22 318 80 30
- Web: Vizitati site-ul web
Aproape un sfert din populatia Elvetiei este francofona, iar franceza este prima limba a Genevei, asa ca nu duce lipsa de restaurante franceze de calitate in oras. Acestea fiind spuse, putini ofera autenticitatea clasica a Brasserie Lipp, care arata ca si cum ar fi fost transplantata de pe malul stang al Parisului.
Stridii, escargot, moules frites si tartar de vita sunt toate in meniul acestei institutii pline de viata si cu mai multe camere. Fructele de mare sunt proeminente in meniu, dar exista si o multime de optiuni de pe uscat.
Cea mai buna masa cu vedere: Findlerhof
- Adresa: Findeln, 3920 Zermatt, Elvetia
- Obtineti directii
- Telefon: +41 27 967 25 88
- Web: Vizitati site-ul web
Situat deasupra Zermatt, in micul catun gastronomic Findeln, fara masini, restaurantul rustic Findlerhof este accesibil cu telecabina, funicularul sau printr-o urcare foarte abrupta. Cei mai multi oaspeti se opresc aici pe drumul de coborare de pe munte, mai degraba decat pe cel de urcare.
Interiorul si terasele insorite sunt cadrul perfect pentru rösti traditionale, paste, risotto si preparate din carne. Veniti pentru mancare; ramaneti pentru priveliste. Cand norii se despart, maretul Matterhorn se profileaza peste vale. Panoramele nu pot fi mai clasic elvetiene decat aceasta.
Cel mai bun restaurant de lux: Focus Atelier
- Adresa: Seestrasse 18, 6354 Vitznau, Elvetia
- Obtineti directii
- Telefon: +41 41 399 60 60
- Web: Vizitati site-ul web
Combinati un cadru uimitor pe Lacul Lucerna, un hotel spa sic si doua stele Michelin si veti obtine una dintre cele mai remarcabile experiente culinare de lux din Elvetia. Focus Atelier de la hotelul de cinci stele Park Hotel Vitznau din orasul linistit Vitznau, situat pe malul lacului, ofera meniuri de degustare cu combinatii neasteptate de arome care ii poarta pe oaspeti intr-o adevarata calatorie culinara. Platourile pregatite cu arta, fiecare mai creativ si mai fantastic decat urmatorul, aproape ca eclipseaza lacul.
Cea mai buna cina in drumetie: Berggasthaus Aescher, Weissbad
- Adresa: Äscher 1, 9057 Schwende, Elvetia
- Obtineti directii
- Telefon: +41 71 799 11 42
- Web: Vizitati site-ul web
Spectaculos este un cuvant care descrie multe locuri din Elvetia, dar in putine locuri este mai potrivit decat la Berggasthaus Aescher, o pensiune si un restaurant rustic construit in stanca solida a Ebenalp. Pentru multi drumeti, pranzul sau o noapte la Aescher reprezinta recompensa bine meritata pentru o zi energica de drumetii abrupte.
Altii ajung acolo cu telecabina de pe Ebenalp, care include o coborare de 10 minute pana la restaurant – desi la intoarcere este in urcare. Daca privelistile nu sunt suficiente pentru a va impresiona, meniul de confort o va face, cu supe calde, rösti, strudel si bauturi de cafea.
Sala de mese interioara este fermecatoare, dar terasa in aer liber este locul ideal. Pensiunea este sezoniera si se inchide de la sfarsitul lunii noiembrie pana in aprilie.
Cel mai bun restaurant vegetarian: Haus Hiltl, Zurich
- Adresa: Sihlstrasse 28, 8001 Zürich, Elvetia
- Obtineti directii
- Telefon: +41 44 227 70 00
- Web: Vizitati site-ul web
Se poate spune ca Haus Hiltl a fost vegetarian inainte ca vegetarianismul sa fie la moda. Fondat in 1898, acest punct de reper din Zurich sustine ca este primul restaurant vegetarian din lume si cu siguranta este cel mai longeviv.
Meniul de aici este potrivit pentru vegetarieni si vegani, dar chiar si carnivorii inraiti ar putea fi tentati de supa de cartofi cu trufe sau de Hiltl Wellington, preparat cu tofu afumat si sos de vin rosu. Exista locatii in tot Zurich, cu restaurantul emblematic pe Sihlstrasse 28, la cateva strazi de gara Zurich HB.
Cel mai bun restaurant international: Restaurantul de la Chedi
- Adresa: Gotthardstrasse 4, 6490 Andermatt, Elvetia
- Obtineti directii
- Telefon: +41 41 888 74 88
- Web: Vizitati site-ul web
S-ar putea sa nu va asteptati la o mancare asiatica rafinata in mijlocul unei statiuni de schi elvetiene, dar restaurantul de la Chedi Andermatt combina cu arta bucataria indiana, thailandeza, vietnameza, precum si cea europeana pentru un meniu fusion creativ si surprinzator.
Cadrul linistit al Chedi este perfect pentru specialitati precum murgh makhani sau salata de vita thailandeza. Și ca sa nu uitati ca va aflati inca in Elvetia, piesa centrala a restaurantului este un turn de vin si branza inalt de 16 metri.