luni, mai 27, 2024

Apa de gura poate repara scurgerile urat mirositoare

Share

Avand in vedere proprietatile sale de combatere a germenilor, apa de gura are cateva intrebuintari neobisnuite, dincolo de improspatarea respiratiei. O utilizare alternativa populara a apei de gura este ca dezodorizant pentru canalizare: Se spune ca turnarea apei de gura pe o scurgere urat mirositoare este o modalitate rapida de a rezolva problema, lasand tevile sa miroasa proaspat a menta. Am fost curiosi daca acest hack functioneaza cu adevarat, asa ca am apelat la un profesionist pentru a ne spune daca apa de gura este deodorantul de scurgere miraculos despre care nu stiam.

Este logic ca apa de gura sa functioneze pentru a elimina mirosurile din canalizare – la urma urmei, elimina mirosurile cauzate de alimente si bacterii din gura, asa ca acelasi lucru trebuie sa fie valabil si pentru canalizare, nu? Pentru a afla, am vorbit cu Joseph Wade, vicepresedintele operatiunilor de la Benjamin Franklin Plumbing, care a spus ca hack-ul functioneaza, dar numai in anumite circumstante.

„Apa de gura poate fi o solutie eficienta, dar temporara, pentru indepartarea mirosurilor din canalizare”, spune Wade. „Ca si in cazul igienei personale, apa de gura este un instrument excelent pentru a ne mentine respiratia proaspata si pentru a ne mentine gura fara bacterii.”

Cele mai bune 10 curatatoare de canalizare din 2024 pentru fiecare chiuveta infundata din casa ta

Apa de gura poate dezodoriza canalele de scurgere, dar nu toate tipurile

Este important sa stiti doua lucruri despre acest hack. Primul este ca este cu adevarat doar o solutie temporara – nu amanati investigarea cauzei principale a mirosului, care ar putea indica o problema serioasa cu instalatiile sanitare. Al doilea este ca tipul de apa de gura conteaza.

Citeste si
Cum sa scapi de gandacii pilula din casa

„Daca optati sa folositi apa de gura pentru a va mentine mirosul proaspat al canalizarii, asigurati-va ca este o apa de gura antibacteriana”, spune Wade. „Scopul este de a elimina orice bacterie care cauzeaza mirosul (daca aceasta este radacina problemei), iar utilizarea altor ape de gura nu va face treaba.” Cautati termenii „antibacteriana”, „antimicrobiana” sau „antiseptica” pe sticla pentru a va asigura ca aveti tipul potrivit.

In timp ce utilizarea unei ape de gura antibacteriene poate ajuta la dezodorizarea rapida a unei canalizari urat mirositoare, exista o capcana. „Apa de gura va fi o solutie temporara la o problema recurenta daca tevile de scurgere nu sunt ingrijite si curatate corespunzator pe tot parcursul anului”, spune Wade. Desi este bine sa folositi apa de gura ca o solutie temporara pentru o scurgere urat mirositoare, nu amanati investigarea cauzei principale a mirosului neplacut si abordarea problemei intr-un mod mai amanuntit.

Cum sa desfundam o scurgere de dus

Care sunt cauzele scurgerilor urat mirositoare – si cum sa le reparam

Din fericire, una dintre cele mai frecvente cauze ale mirosurilor din canalizare are o rezolvare foarte usoara. Atunci cand sifonul de apa al unei tevi de scurgere – adica acea curba in forma de U din teava pe care o vedeti daca va uitati sub chiuveta – se usuca, rezultand un miros fetid emanat din scurgere, rezolvarea problemei este la fel de simpla ca si cum ati da drumul la apa. „Motivul pentru care exista sifonul de apa este acela de a retine apa in permanenta”, explica Wade, „creand o bariera de apa intre casa dvs. si toate lucrurile scarboase care se ascund mai jos in teava”.

Citeste si
Cum sa scapi de mustele din casa – Ghid complet

„Daca nu curge apa pe o anumita scurgere pentru o perioada foarte lunga de timp, acea apa se poate evapora pana la punctul in care mirosurile de canalizare isi pot face loc”, spune el. El sfatuieste sa faceti sa curga apa timp de cateva secunde pentru a umple din nou sifonul sau, in cazul scurgerilor de podea, sa turnati incet o galeata cu apa in scurgere pentru a readuce apa in sifonul acesteia.

Reumplerea sifonului de apa ar trebui sa rezolve lucrurile intr-un interval scurt de timp, dar daca mirosul persista, poate fi un semn ca linia de scurgere are nevoie de mai multa intretinere. „Daca vinovatul nu este un sifon de apa uscat, exista posibilitatea ca un biofilm urat mirositor sa se fi acumulat in interiorul conductei de scurgere incriminate”, spune Wade. „Acest lucru este mai frecvent in chiuvetele de bucatarie sau in canalele de scurgere in care mancarea sau alte materiale biologice sunt spalate in mod regulat in scurgere.”

Pentru a curata conducta de scurgere, va trebui sa indepartati capacul de scurgere si sa frecati interiorul tevii cu o perie flexibila pentru tevi si o solutie de inalbitor de clor si apa in parti egale.

Cum sa folositi un sarpe de scurgere pentru a curata chiuvetele si dusurile infundate

Cand sa apelati la un profesionist

Daca scurgerea sau scurgerile inca miros dupa ce ati incercat hack-ul cu apa de gura, ati umplut din nou sifoanele de apa si ati curatat tevile pentru a indeparta biofilmul, este probabil timpul sa apelati la un profesionist pentru a investiga cauza principala. „Daca sifoanele de apa sunt pline si mirosul vine de peste tot, probabil ca aveti o problema mai mare, mai adanc in sistemul de canalizare”, spune Wade. „Aceasta ar putea fi o problema cu echipamentul dvs. de instalatii sanitare sau cu cel al autoritatii locale de canalizare, asa ca ar trebui sa luati in considerare posibilitatea de a suna furnizorul de utilitati pentru a investiga problema.” El spune ca un semn ca problema provine din canalizare este atunci cand observati acelasi miros provenind din mai multe canale de scurgere.

Citeste si
Cum sa alegeti mocheta perfecta pentru un interior primitor si confortabil

Odata ce ati exclus o problema de canalizare, este timpul sa apelati la un profesionist pentru a investiga problema cu tevile dvs. „Daca problema se dovedeste a fi de la dumneavoastra, veti avea nevoie de un instalator profesionist pentru a depista sursa si a remedia problema”, spune Wade.

Source link

Citeste si...

Citeste si...