joi, iulie 18, 2024

Cum sa curatati un ceainic electric pentru a elimina reziduurile de apa dura

Share

Un ceainic electric este un aparat mic excelent pentru a fierbe rapid apa – dar necesita o curatare de rutina. Deoarece ceainicul fierbe in mod constant apa, este locul perfect pentru acumularea de minerale (numita si furculita de ceainic).

Daca vedeti o pelicula alba, calcaroasa pe interiorul ceainicului, este probabil ca este timpul sa il detartrati (sa indepartati acumularea de minerale). Aceasta acumulare poate afecta nu numai functionalitatea ceainicului, ci si gustul apei.

Dincolo de indepartarea acestor pete de depuneri minerale, curatarea ceainicului dvs. electric va ajuta, de asemenea, la eliminarea oricaror mucegaiuri sau bacterii persistente. In plus, este nevoie de mai putin de 30 de minute si de consumabile minime pentru ca fierbatorul dvs. sa arate ca nou.

Inainte de a incepe

Retineti ca ceainicul electric trebuie intotdeauna scos din priza si oprit inainte de a freca interiorul si exteriorul acestuia. Aveti intotdeauna grija cand lucrati cu apa clocotita – folositi manerul ceainicului cand il ridicati si lasati apa sa se raceasca inainte de a o arunca.

Ce va trebuie

Echipament / Unelte

  • Burete moale

Materiale

  • Otet alb distilat
  • Bicarbonat de sodiu
  • Sapun lichid pentru vase

Instructiuni

Umpleti ceainicul cu apa si otet

Pentru a crea o solutie de decalcifiere, umpleti jumatate din ceainic cu un raport 1:1 de apa si otet alb distilat. Pentru a preveni orice alte depuneri de minerale, folositi apa distilata in loc de apa de la robinet.

Fierbeti amestecul de curatare

Porniti ceainicul si aduceti la fierbere apa si solutia de otet. Dupa ce fierbe, opriti ceainicul daca nu o face automat. Lasati solutia fiarta sa stea in ceainic timp de aproximativ 10 minute.

Frecati interiorul ceainicului

Scoateti din priza ceainicul si lasati solutia sa se raceasca inainte de a o arunca in chiuveta. Asigurati-va ca lasati, de asemenea, ceainicul sa se raceasca inainte de a-i curata interiorul. Daca raman pete calcaroase, folositi un burete moale si umed si o cantitate mica de bicarbonat de sodiu pentru a le indeparta prin frecare. Clatiti ceainicul.

Curatati filtrul (optional)

Daca ceainicul electric are un filtru de apa sau un cartus de filtrare a apei, urmati instructiunile producatorului pentru a-l curata. Majoritatea recomanda sa il treceti sub apa si sa il stergeti cu o carpa sau sa il inmuiati intr-un amestec de apa si otet timp de cateva minute.

Fierbeti apa pentru a clati

Este timpul sa clatiti orice solutie de curatare ramasa in interiorul ceainicului. Fierbeti apa in ceainic asa cum ati face-o in mod normal si aruncati-o cand ati terminat. Repetati de 1-3 ori, sau pana cand orice miros de otet dispare.

Curatati exteriorul ceainicului

Acum ca interiorul ceainicului este curat, folositi un burete moale si cateva picaturi de detergent lichid pentru vase pentru a curata exteriorul ceainicului. Orice pete de apa uscata si murdarie de zi cu zi ar trebui sa fie eliminate cu acest pas. De asemenea, puteti folosi buretele umed si bicarbonatul de sodiu uscat pentru a freca usor orice pete incapatanate. Uscati exteriorul cu o carpa moale sau un prosop din microfibra.

Citeste si
Cum sa scapi de gandacii pilula din casa

Metode suplimentare

Daca nu aveti la indemana otet alb distilat sau daca preferati sa folositi o alta metoda de curatare a ceainicului electric, exista alte cateva optiuni pentru a face o solutie de curatare. Pentru a folosi lamaia, umpleti jumatate din ceainic cu apa si adaugati 2-3 linguri de suc de lamaie (proaspat sau imbuteliat). Pentru a folosi acid citric, adaugati 2 linguri de pulbere la un ceainic plin cu apa pana la jumatate. Fierbeti solutia si continuati metoda de curatare asa cum s-a descris mai sus.

Source link

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...