Toamna, iarna si primavara devreme, multi locuitori din casele vechi si noi se confrunta cu o problema serioasa – este frig in apartamentele lor. Acest lucru este deosebit de periculos daca in familie exista persoane in varsta si copii mici, a caror imunitate nu este atat de puternica.
In plus, vrei ca copiii sa alerge pe podea desculti si sa se joace fara sa se gandeasca la nimic. Prin urmare, este important sa stii cum sa izolezi corect un apartament astfel incat sa devina confortabil si sigur.
Surse comune de frig in apartament si cum le rezolvi
Usa de intrare
O sursa de curenti poate fi si o usa de intrare care nu este instalata suficient de strans. In acest caz, micile crapaturi permit aerului rece sa treaca. In plus, daca exista un balcon sau o fereastra vizavi de usa dvs. si exista vant in afara ferestrei, atunci o astfel de miscare a aerului va poate „raci” in mod semnificativ intregul apartament.
Fisurile pot fi indepartate cu spuma obisnuita de montare. Și daca aveti abilitatile si dorinta, atunci puteti izola singur usa, desi este mai bine sa incredintati aceasta sarcina unui specialist.
O alta optiune mai mare si mai scumpa este inlocuirea usii cu una mai densa, de calitate superioara, sau chiar instalarea uneia suplimentare. Atunci cu siguranta vei uita de schitele.
Balcon
Un balcon nevitrat este un alt motiv serios pentru temperaturile scazute din apartament. In astfel de cazuri, exista si doua solutii:
- Verificati etanseitatile ferestrelor orientate spre balcon si, daca este necesar, inlocuiti-le cu rame groase cu geam termopan.
- Izolati balconul cu materiale precum polistiren sau vata minerala.
Dezavantajul unui balcon neizolat:
- Permite aerul rece sa intre in casa.
- Provocu cresterea facturilor la incalzire.
Avantajele izolarii balconului:
- Reduce pierderea de caldura.
- Face casa mai calda si mai comfortabila.
- Reduce costurile de incalzire cu pana la 15%.
- Rezolva problema curentilor de aer rece prin fisurile balconului.
Podeaua rece
Frigul poate intra intr-un apartament nu numai prin ferestre si usi. Podeaua este un alt punct slab al casei, de care ar trebui ingrijit in etapa de renovare a acesteia. Desi, daca nu ati facut acest lucru initial, puteti schimba pardoseala mai tarziu.
O podea calda va va tine de cald iarna, iar copiii tai vor putea alerga in siguranta prin casa desculti.
Exista trei sisteme de incalzire prin pardoseala, dintre care este usor sa-l alegi pe cel care ti se potriveste. Desi nu toate podelele sunt compatibile cu aceste sisteme:
Pardoseli compatibile cu sistemele de pardoseala incalzita
- Gresia portelanata – este compatibila cu oricare dintre sistemele de pardoseli incalzite si nu li se va intampla nimic. Dezavantajul este ca dureaza foarte mult timp pentru a se incalzi.
- Laminatul de cuart – este compatibil cu orice tip de pardoseala incalzita, si nu va deveni alunecos (chiar daca se uda).
Pardoseli incompatibile cu sistemele de pardoseala incalzita
- Pardoselile din lemn, adica parchetul, din pacate, nu sunt compatibile cu sistemul „pardoseala calda”, deoarece este capricios in ingrijire si functionare.
- Laminatul este periculos atunci cand este utilizat cu un sistem de pardoseala incalzita, deoarece contine rasini daunatoare pentru oameni.
Concluzie
Prin urmare, pentru a va face casa confortabila si calda in sezonul rece, este important sa verificati izolatia usilor si ferestrelor, sau chiar sa inlocuiti ramele acestora. De asemenea, izolati peretii exteriori, inclusiv balcoanele.
In cele din urma, pentru un plus de confort, instalati un sistem de incalzire prin pardoseala compatibil. O podea calda va va tine de cald iarna si va va reduce costurile cu incalzirea.
Sper ca informatiile din acest articol va vor ajuta sa va faceti casa mai confortabila pentru iarna. Spor la treaba si la caldura in casa!