Despre noi

Televiziunea, radioul, presa scrisa, mediul online si publicitatea ne fascineaza pe multi dintre noi, captandu-ne atentia la fel ca tot ceea ce tine de comunicare si informare in ansamblu. Inainte de a citi ziarele dimineata, la birou sau acasa, majoritatea dintre noi deschidem mai intai calculatorul, telefonul mobil sau tableta pentru a verifica stirile, retelele de socializare si alte site-uri, pentru a fi la curent cu ultimele informatii.

In contextul actual de proliferare a canalelor media, cu trusturi puternic polarizate, grupuri de interese diverse si fake news raspandite rapid online, devine tot mai dificil sa acoperi sfera comunicarii intr-un mod echilibrat si cuprinzator. De aceea, am simtit nevoia adunarii intr-un singur loc a unui volum cat mai mare de informatii corecte, actuale si relevante din domeniul comunicarii.

Acest site isi propune sa fie o sursa complexa, cuprinzatoare si permanent actualizata de informare in sfera online, mass-media traditionala si noua si publicitate, dar si o platforma interactiva pentru dezbaterea si analiza critica a fenomenelor si tendintelor recente din aceste domenii aflate in plina expansiune.

Site-ul se adreseaza unei audiente largi, tuturor celor interesati de zona media, comunicare si jurnalism, cu precadere profesionistilor care activeaza in aceste sectoare – jurnalisti, reporteri, redactori, editori, realizatori radio-TV, copywriteri, bloggeri, specialisti in social media, marketing si publicitate, relatii publice etc. Platfoma noastra se adreseaza de asemenea studentilor, cadrelor didactice, cercetatorilor si simplilor pasionati de actualitatea in mass-media si noile forme de comunicare digitala.

Pe langa inmultirea canalelor media online, strategiile emergente de promovare digitala si instrumentele multiple care faciliteaza comunicarea in era digitala, mesajul transmis si calitatea continutului raman esentiale, cruciale, dincolo de orice unealta tehnica. Ideile, perspectivele si informatiile oferite publicului sunt cele care conteaza cel mai mult astazi pentru a informa, educa si a avea impact real in societate.

Gazeta Civica isi propune sa ofere cititorilor si publicului larg o perspectiva echilibrata, profesionista si bine documentata asupra principalelor domenii de interes major in societatea actuala – politica, economie, educatie, sanatate, ecologie, stiinte, cultura, arta, divertisment, sport, lifestyle, tehnologie, gastronomie, calatorii etc. – prin intermediul unor analize obiective, reportaje si comentarii relevante semnate de profesionisti ai condeiului.