joi, iunie 20, 2024

Cum se prepara apa de gura la domiciliu

Share

Apa de gura este o solutie pe baza de alcool, apa, antiseptice si arome. Este extrem de utila pentru sanatatea cavitatii bucale si poate fi folosita zilnic, fara restrictii. Afla aici cum sa-ti faci acasa propria apa de gura!

Apa de gura este cea mai buna solutie pentru a tine bacteriile si germenii departe de gura ta. Este o solutie septica, recomandata pentru a indeparta resturile alimentare, dar si pentru a combate respiratia urat mirositoare neplacuta. Dar stiai ca iti poti prepara acasa propria apa de gura? Iata cum.

Informatii generale despre apa de gura

Apa de gura este o solutie antibacteriana care contine antiseptice cum ar fi clorura de cerilpridina, clorhexidina si hexetidina. Este recomandata pentru a combate bacteriile din cavitatea bucala, dar si pentru a preveni cariile dentare, gingivita si respiratia urat mirositoare.

Este foarte usor de utilizat. Se toarna o cantitate mica de apa de gura si se clateste timp de 30 de secunde, apoi se indeparteaza.

Apa de gura nu inlocuieste periajul sau folosirea atei dentare, dar este recomandata ca adjuvant de curatare impreuna cu periajul si folosirea atei dentare pentru a mentine o igiena orala sanatoasa.

Datorita ingredientelor sale active microbiene, apa de gura combate mirosul neplacut al respiratiei, reduce placa bacteriana si poate reduce riscul de infectii in cavitatea bucala.

Exista diferite tipuri de apa de gura care sunt recomandate de medic in functie de nevoile dumneavoastra. Apa de gura care contine fluor sunt recomandate pentru a preveni cariile dentare.

Apa de gura cosmetica este recomandata pentru a indeparta resturile alimentare si pentru a improspata respiratia.

Apa de gura antiseptica contine substante antibacteriene si este folosita impotriva bacteriilor care pot provoca gingivita, respiratie urat mirositoare sau placa dentara.

Citeste si
9 mituri false despre caini in care nu ar trebui sa mai crezi

Apa de gura terapeutica are un efect antiseptic si antibacterian, contine antibiotice, antimicotice si agenti antiinflamatori si se foloseste doar la recomandarea medicului stomatolog.

Cum se prepara apa de gura acasa

Apa de gura cu bicarbonat de sodiu

Ingrediente

  • ½ cana de apa filtrata sau apa distilata;
  • 2 lingurite de bicarbonat de sodiu;
  • 2 picaturi de ulei esential de menta;
  • 2 picaturi de ulei esential de arbore de ceai.

Puneti toate ingredientele intr-un borcan de sticla sau intr-o sticla de plastic etansa si amestecati bine timp de un minut. Apa de gura pe care tocmai ati facut-o se va pastra in frigider pana la 2 sau 3 saptamani. Agitati bine sticla inainte de fiecare utilizare, deoarece bicarbonatul de sodiu se va depune pe fundul recipientului dupa cateva ore.

Apa de gura cu miere

Ingrediente

  • Sucul de la 2 lamai;
  • ½ lingurita de scortisoara;
  • 1 lingurita de praf de copt;
  • 5 lingurite de miere;
  • O cana de apa calda (250 ml).

Folositi un borcan sau o sticla de sticla ingusta si bine inchisa. Turnati apa calda, adaugati restul ingredientelor si agitati timp de un minut pentru a topi mierea. Pastrati apa de gura in frigider si folositi-o la nevoie.

Apa de gura cu ulei esential de menta

Amestecati o cana de apa filtrata (250 ml) cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu si 3 picaturi de ulei esential de menta. Puneti toate ingredientele intr-o sticla pe care o puteti inchide ermetic si agitati foarte bine.

Apa de gura nu trebuie sa fie refrigerata. Agitati bine inainte de fiecare utilizare.

Apa de gura cu otet de mere

Vei avea nevoie de o cana de apa filtrata (250 ml) si doua linguri de otet de mere. Amestecati ingredientele intr-o sticla cu un capac bine inchis. Pastrati apa de gura in baie si agitati bine inainte de fiecare utilizare.

Citeste si
Horoscop 24 ianuarie 2024 Scorpionii au tendința de a retrăi trecutul prin tot felul de scenarii centrate pe dorința de a retrăi anumite momente

Apa de gura cu extract de turmeric

Veti avea nevoie de 10 grame de turmeric si o cana de 200 ml de apa. Dizolvati turmericul in apa intr-o sticla cu capac si amestecati energic. Puteti adauga si doua picaturi de ulei de menta pentru aroma.

Sursa: dental-south.com

Sursa foto: 123rf.com

Citeste si: Cum se face laptele de migdale si beneficiile sale

Sursa link

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...