joi, iunie 20, 2024

Activitati artistice si mestesugaresti pentru copii

Share

Iata idei incredibile pentru a stimula imaginatia cu aceste 5 activitati artistice si mestesugaresti pentru copii care te vor fascina.

Activitati de arta si mestesuguri pentru copii servesc ca indeletnicire pentru zilele in care doriti sa fiti creativi. Asadar, daca esti in cautare de inspiratie astazi, acest articol este pentru tine. Va vom invata pas cu pas cum sa sa faci focuri de artificii, sa descoperi cubismul lui Picasso, sa pictezi fara pensule si sa creezi cele mai originale colaje..

1. Activitati artistice: Focuri de artificii

Nu exista o opinie unanima cu privire la focurile de artificii. Acestea fie ii excita pe copii, fie ii sperie din cauza zgomotului excesiv. Cu toate acestea, adevarul este ca culorile lor sunt cele mai atragatoare. Iar cel mai bun lucru la aceasta activitate este ca ele nu fac zgomot, iar focul nu este protagonistul. Prin urmare, acestea sunt foarte recomandate pentru a petrece un timp distractiv si sigur cu familia! Sugestia este de a desena focuri de artificii in relief. Aveti nevoie doar de urmatoarele materiale.

Materiale

 • Sel.
 • Lipici alb.
 • Carton negru.
 • Tava.
 • Acuarele in diferite culori.

Pas cu pas

 • Inainte de a incepe, puneti hartia neagra de carton pe tava pentru ca sarea sa nu se termine.
 • Deseneaza motivul artificiilor care va place cel mai mult cu clei alb.
 • Daca aveti, presarati sare pe lipici inainte de a se usca pentru a acoperi totul.
 • Apoi indepartati excesul de sare si pictati treptat peste sarea care inca se lipeste cu acuarelele umede.

Pentru a termina lucrarea lasati creatia sa se usuce si veti obtine unul dintre cele mai spectaculoase desene in relief cu focuri de artificii.

Citeste si
De ce tremură oamenii în frig

2. Activitati artistice: colaj

Activitati artistice si mestesugaresti pentru copii
Activitati artistice si mestesugaresti pentru copii

Particularitatea unui colaj este ca, atunci cand il privesti de la distanta, poti vedea clar desenul fara sa observi materialele folosite pentru a-l realiza. Pe de alta parte, cu cat te apropii mai mult de cutie, poti lua act de componentele.

Materiale

 • Materiale care pot fi reciclate: inclusiv cutii de conserve, pene, frunze, role de hartie igienica, carton si lana.
 • Șablon de desen.
 • Creion.
 • Carton sau panza.
 • Adeziv.
 • Foarfeca.

Pas cu pas

 • Primul pas este sa iei un sablon de desen si apoi sa-i desenezi silueta pe panza cu un creion. Dupa ce o aveti, trasati celelalte detalii.
 • Acum este momentul sa incepi sa tai si sa lipesti diferitele materiale pe care le-ai ales. Acestea trebuie sa se potriveasca in silueta pentru a completa desenul.

De exemplu, ce-ar fi sa desenezi un copac cu frunze reale si un trunchi dintr-o rola de hartie? La final, lasati sa se usuce si veti avea o frumoasa opera de arta pe care o puteti agata pe perete.

3. Activitati artistice: cubismul

Ca un studiu publicat de Universitatea din Malaga in 2019, ideea pe care o au copiii despre arta este simplificata.Este creativa si plina de vise. Cu alte cuvinte, se potriveste perfect cu spiritul imaginativ al uneia dintre cele mai dezvoltate miscari de avangarda prin excelenta: cubismul lui Pablo Picasso.

In plus, elaborarea unei lucrari abstracte si obsedante a exercitiu practic perfect pentru a-i invata pe copii cum sa amestece culorile. De asemenea, pentru a vedea cum functioneaza lumina si umbra in lumea picturii.

Citeste si
De ce atat de multi romani inca mai cred ca aselenizarile americane au fost falsificate? Adevarul ascuns de 50 de ani

Materiale

 • Carton alb sau panza.
 • Culori vii (cel mai bine este sa alegeti galben, verde si albastru pentru a le amesteca).
 • Pensule.
 • Apa.

Pas cu pas

 • Cu una dintre pensule amestecati una dintre culori cu apa si pictati panza..
 • Ideea este ca culorile sunt amestecate alternativ si fara o anumita ordine. Apoi, luati o alta pensula si amestecati-o si pe aceasta cu apa.
 • Luati o alta culoare si amestecati-o cu prima, astfel incat sa existe o tranzitie pentru a completa imaginea. De exemplu, puteti amesteca galbenul cu albastrul astfel incat sa devina verde.

Și, in final, nu uitati ca imaginatia este la putere si pentru a picta un tablou cubist, tu esti cel care adauga in final atingerea personala..

4. Activitati artistice: Pictura fara pensule

Activitati artistice si mestesugaresti pentru copii
Activitati artistice si mestesugaresti pentru copii

Ce poate fi mai bun decat sa iti lasi imaginatia sa zburde fara pensula? Daca doriti sa va invatati copiii valoarea reciclarii, va recomandam sa profitati de rolele de hartie igienica, de lana sau de confetti. pentru a presara panza. In orice caz, incercati sa aveti mai multe culori si procurati-va mai multe ustensile pentru ca vopseaua in sine sa nu se amestece.

„Scopul picturii cu degetele este ca copilul sa fie in contact direct cu materia lichida. Aceasta ii ofera posibilitatea de a actiona liber in diferite directii pentru a-si dezvolta motricitatea fina; care joaca un rol central in cresterea inteligentei. –

5. Pictura cu bule

Aceasta idee este cea mai originala. Bulele de sapun ii fascineaza de obicei pe cei mai mici copii din casa. Știati ca acestea pot fi folosite si ca material de colorat? Tot ce trebuie sa faceti este sa amesteci in sapun niste colorant alimentar sau niste vopsea de ulei si apoi suflati pe o panza sau pe o bucata foarte mare de hartie.

Citeste si
Cum se prepară apa de gură la domiciliu

Bineinteles, incercati sa o faceti intr-un loc deschis si puneti un halat de baie pe copii. inainte de a face aceasta lucrare. In caz contrar, bulele vor zbura prin camera si pot ajunge la mobila, pereti si orice altceva expus in casa!

Distreaza-te acasa cu aceste activitati de arta si bricolaj pentru copii

Rabdarea, creativitatea si imaginatia infloresc atunci cand desfasoara activitati artistice, singur sau in familie. Acestea reprezinta, de asemenea, o modalitate excelenta de a va deconecta de la probleme, stres sau alte complicatii cotidiene.

Sunt obiecte de artizanat care caracterizeaza copilaria celor mici si aduc bucurie celor mari.. Suntem siguri ca copiii dumneavoastra isi vor aminti pentru totdeauna dupa-amiezile petrecute facand aceste activitati.

Toate sursele citate au fost analizate cu atentie de echipa noastra pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea si validitatea lor. Bibliografia din acest articol a fost determinata ca fiind fiabila si exacta din punct de vedere academic sau stiintific.

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...