luni, mai 27, 2024

Ingrijorari pentru sanatatea regelui Charles dupa operatia de la prostata

Share

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a fost operat vinerea trecuta la o clinica privata din Londra pentru o afectiune benigna la prostata. Desi operatia a decurs fara complicatii, suveranul in varsta de 75 de ani a ramas spitalizat peste weekend pentru monitorizare si recuperare.

Prezenta prelungita a regelui in spital a starnit ingrijorare in randul supusilor sai si al familiei regale. Initial, Charles ar fi trebuit sa petreaca doar doua nopti sub supraveghere medicala.

Regina Camilla, alaturi de sotul ei la spital

Regina consoarta Camilla i-a facut o vizita regelui Charles duminica seara. Ea a parut zambitoare la iesirea din clinica privata, in jurul orei 19:00.

Aceasta a fost a patra oara cand regina Camilla s-a deplasat la spital pentru a-si vizita sotul in mai putin de 24 de ore. Cu o zi in urma, sambata, ea a stat aproape 3 ore alaturi de Charles.

Camilla a dat asigurari ca regele „se descurca bine” dupa interventia chirurgicala la prostata. Totusi, prelungirea sederii sale in spital alimenteaza temerile cu privire la starea de sanatate a monarhului.

De ce a fost operat regele Charles

Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat pe 17 ianuarie cu o hiperplazie benigna de prostata, dupa un control de rutina. Analizele au indicat simptome specifice acestei afectiuni destul de frecvente la barbatii de peste 50 de ani.

Pentru a rezolva problema, medicii au recomandat o interventie chirurgicala minim invaziva. Aceasta presupune indepartarea excesului de tesut prostastic cu ajutorul unor instrumente speciale, fara a fi nevoie de o incizie deschisa.

Procedura, numita si rezectie transuretrala a prostatei (RTUP), are ca scop ameliorarea simptomatologiei si prevenirea unor complicatii pe termen lung.

Citeste si
Globurile de Aur 2024: "Oppenheimer", cel mai bun film.

Perioada de recuperare pentru regele Charles

Desi operatia la care a fost supus Charles s-a desfasurat fara incidente, este necesara o perioada de recuperare. Se estimeaza ca regele va ramane internat in clinica inca 1-2 zile, pentru refacere completa.

Ulterior, va avea nevoie de o convalescenta de aproximativ 4 saptamani acasa, la Castelul Windsor. In aceasta perioada, Charles nu va putea participa la evenimente publice si isi va delega indatoririle regale membrilor familiei si apropiatilor.

Cu toate acestea, dupa externarea din spital, regele isi va putea indeplini in continuare atributiile constitutionale privind actele guvernamentale.

Prin urmare, desi starea de sanatate a regelui Charles este stabila, spitalizarea sa prelungita starneste o oarecare neliniste. Supusii sai spera intr-o recuperare rapida si completa a suveranului.

Citeste si...

Citeste si...