luni, mai 27, 2024

Kate Middleton si afectiunea pe care a avut-o si Printesa Diana

Share

Operatia abdominala la care a fost supusa Kate Middleton in urma cu cateva zile a declansat un val de speculatii in randul presei si al publicului din Marea Britanie.

Palatul Kensington a adoptat o atitudine discreta in ceea ce priveste dezvaluirea detaliilor despre interventia chirurgicala, ceea ce a alimentat aparitia tot felul de teorii cu privire la cauzele care au stat la baza acestei operatii.

Conform comunicatului oficial, operatia Ducesei de Cambridge a decurs fara probleme, insa perioada indelungata de recuperare – circa doua saptamani de spitalizare, urmate de o perioada de convalescenta la resedinta familiei de la Palatul Kensington – a trezit semne de intrebare cu privire la severitatea afectiunii care a determinat efectuarea acestei interventii chirurgicale.

Ce s-a intamplat cu Kate Middleton?

Desi reprezentantii Casei Regale au precizat ca operatia nu a fost determinata de vreo forma de cancer, speculatiile cu privire la cauzele care au stat la baza interventiei chirurgicale au continuat sa circule atat in randul presei, cat si in randul publicului larg.

Printre aceste speculatii s-au numarat si cele referitoare la eventuale paralele intre starea de sanatate a Printesei Kate si cazurile istorice de tulburari alimentare care au afectat in trecut membri ai Familiei Regale Britanice, in special lupta Printesei Diana cu bulimia.

Aceste comparatii au condus inevitabil la discutii cu privire la o potentiala legatura intre operatia suferita de sotia Printului William si o posibila tulburare de alimentatie nerespectata.

Reactia Printului William

Conform unei surse apropiate Casei Regale citate de publicatia „In Touch”, Printul William s-ar fi aratat extrem de deranjat de aceste speculatii:

„William se enerveaza atunci cand oamenii sugereaza ca Kate ar suferi de o tulburare de alimentatie”, a declarat sursa.

Acelasi informator regal a subliniat ingrijorarea expresa a Printului William cu privire la modul in care aceste speculatii ar putea afecta perceptia publica asupra Ducesei de Cambridge, evocand in acelasi timp amintiri dureroase despre dificultatile emotionale si de sanatate mintala cu care s-a confruntat mama sa, Printesa Diana.

Citeste si
Cristina Gherasimov devine negociatorul-sef al Republicii Moldova cu UE

De ce atata discretie?

Conform aceleiasi surse regale din anturajul cuplului Cambridge, atat Kate, cat si William ar fi preferat ca acest episod medical sa ramana unul privat:

„Kate si William ar fi preferat sa tina operatia secreta, dar au considerat ca publicul ar trebui sa stie de ce printesa va lipsi din viata publica in urmatoarele cateva luni”, a explicat informatorul.

Pe de alta parte, unii comentatori regali au speculat ca perioada extinsa de recuperare dupa operatia suferita de Kate ar putea indica faptul ca interventia chirurgicala ar fi constat intr-o histerectomie, si anume indepartarea chirurgicala a uterului.

O interventie similara a suferit si Regina Camilla

Histerectomia abdominala necesita o perioada extinsa atat de spitalizare, cat si de recuperare la domiciliu, similara cu cea indicata in cazul Ducesei de Cambridge.

O astfel de interventie chirurgicala a suferit si Regina Camilla in anul 2007, pe cand avea 59 de ani. Și in cazul sau, Palatul Regal a descris operatia ca fiind una de rutina, fara legatura cu vreo afectiune cancerigena, iar perioada de recuperare indicata a fost de aproximativ sase saptamani.

Ce urmeaza pentru Kate Middleton

Chiar daca Palatul Kensington nu a oferit prea multe detalii despre starea de sanatate a Printesei Kate sau despre natura exacta a interventiei chirurgicale suferite, reprezentantii Casei Regale au dat asigurari ca ducesa se afla pe drumul cel bun catre recuperarea completa.

Kate va petrece inca aproximativ o saptamana sub supraveghere medicala la spitalul unde a fost operata, dupa care va fi externata pentru a continua perioada de convalescenta la resedinta familiei de la Palatul Kensington.

Se estimeaza ca Printesa nu va reveni la indatoririle publice obisnuite decat peste cateva luni bune, probabil in a doua parte a anului 2024.

Citeste si
Fosta sefa de la Fisc Galati, condamnata la 5 ani de inchisoare pentru luare de mita

Pana atunci, Printul William si ceilalti membri ai Familiei Regale ii vor acorda tot sprijinul necesar pentru recuperarea completa.

Citeste si...

Citeste si...