joi, aprilie 18, 2024

Retete de biscuiti de casa – cum sa faci cei mai buni biscuiti

Share

Salatele de casa sunt usor si rapid de preparat si pot fi, de asemenea, o gustare sau un aperitiv preferat. Puteti face biscuiti de casa cu diferite tipuri de branza si puteti combina multe alte ingrediente si condimente. Descoperiti unele dintre cele mai gustoase retete de biscuiti de casa.

Cum sa faci biscuiti singur

Crackerii sunt aperitive delicioase si versatile, iar existenta lor in bucatarie dateaza de secole. Se crede ca crackers sunt originari din Franta, in secolul al XVII-lea, dar mancaruri similare existau si in alte regiuni. In Italia, de exemplu, se prepara grissini, baghete subtiri de paine, iar in Spania exista tapas sarate, care pot include diverse tipuri de aperitive.

Exista doua tipuri principale de salate: cele facute cu aluat moale si cele cu foie gras. Ansoanele simple sunt mai dense si mai crocante, in timp ce ansoanele cu foie gras sunt mai fragede si mai pufoase datorita straturilor de unt sau margarina.

Carnatii pot fi preparati cu diverse ingrediente suplimentare pentru a le conferi o aroma si o textura mai complexe. Branza rasa, ierburi, seminte – cum ar fi semintele de susan, mac sau chimen – sau chiar slanina pot oferi o aroma suplimentara.

Carnatii pot fi preparati in diferite forme si dimensiuni. De la batoane subtiri, la spirale si pana la forme tematice, aceste aperitive pot fi adaptate in functie de ocazie sau de preferintele personale.

Carnea rece este adesea considerata aperitivul ideal pentru petreceri si evenimente sociale. Ele sunt usor de mancat si pot fi pregatite in avans, ceea ce faciliteaza organizarea evenimentelor.

Retete pentru biscuiti de casa

Mure cu branza, seminte de mac si branza

Ingrediente:

  • 250 g unt,
  • doua linguri de untura de porc,
  • 350 g de branza Telema,
  • o lingura de bors,
  • esenta de vanilie,
  • o bucata de drojdie,
  • faina (doar cat sa se faca un aluat usor),
  • 50 ml lapte sau apa minerala, putin iaurt;
  • pentru decor – doua oua, seminte de mac, branza rasa.

Preparare: Se prepara:

Se amesteca bine toate ingredientele. Daca smantana este sarata, branza nu are nevoie de sare, daca nu, se adauga sare dupa gust. Se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini, apoi se lasa la crescut timp de 45 de minute. Se intinde aluatul la o grosime de aproximativ 2 mm si se taie in diferite forme. Se ung cu doua oua batute si se presara cu seminte de mac, apoi se dau la cuptor pana devin aurii. Chiar inainte de scoaterea din cuptor, se presara branza rasa si se coace inca 5 minute.

Citeste si
Milkshake cu dovleac si cafea, pentru dimineti pline de energie

Carnati de casa cu iaurt

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 250 g iaurt
  • 300 g unt rece
  • 30 g drojdie
  • 1 lingura de zahar
  • 1.5 lingurita de sare
  • 1 ou de susan

Mod de preparare: Se prepara:

Intr-un castron mare se pun faina si untul rece taiat in cuburi. Se amesteca usor cu mainile, fara miscari bruste sau puternice. Adaugati sarea in amestec. Amestecati bine drojdia si zaharul separat. Dupa ce drojdia si zaharul s-au inmuiat, adaugati-le la amestecul de faina impreuna cu 200 g de iaurt. Framantati rapid aluatul pana cand totul este bine amestecat.

Consistenta potrivita este rigida si densa. Daca este nevoie de mai mult iaurt, adaugati mai mult dupa aceea. Se modeleaza aluatul in forma de bila si se lasa sa se odihneasca acoperit cu un prosop sau o carpa de bucatarie la temperatura camerei timp de pana la o jumatate de ora. Intre timp, bateti bine oul si pregatiti orice condiment pe care doriti sa-l adaugati la biscuiti (ii puteti lasa si simpli). Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Dupa ce aluatul a crescut, intindeti-l pe o suprafata de lucru tapetata cu faina. Foaia trebuie sa fie subtire, nu mai mult de 5 mm inaltime.

Taiati aluatul la dimensiunea dorita (puteti face acest lucru cu un cutit sau cu un sucitor). Daca va place, le puteti rasuci pentru o nota estetica. Ungeti salatele cu ou si adaugati condimentele pe care le doriti (piper, chimen, oregano, busuioc, busuioc, branza rasa). Intindeti incet salatele si asezati-le pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt. Nu uitati sa lasati cam un centimetru de spatiu intre ele! Coaceti-le la cuptor timp de aproximativ 15 minute, pana cand devin aurii.

Vezi si cele mai bune retete de biscuiti cu branza.

Carnati cu branza si smantana

  • 250 g branza rasa
  • 200 g unt
  • 100 g smantana
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • Pentru decorare
  • 1 ou batut
  • seminte de susan
  • Seminte de chimen
  • branza rasa (optional)

Mod de preparare

Se pun faina, untul taiat cubulete, smantana, ouale si branza rasa intr-un castron mare. Se framanta bine aluatul pana cand devine omogen.
Pentru ca aluatul sa fie mai moale, infasurati-l in folie alimentara. Apoi puneti-l la frigider timp de o ora.
Dupa o ora, scoateti aluatul si intindeti-l pe suprafata de lucru, pe care am presarat putina faina sau cateva picaturi de ulei. Se intinde aluatul cat mai mult si nu prea subtire, intr-o forma dreptunghiulara.
Pentru ca biscuitii sa fie moi, aluatul trebuie sa aiba o grosime de aproximativ un centimetru. Latimea trebuie sa fie de un centimetru si jumatate, iar lungimea poate fi stabilita in functie de preferinte.
Dupa ce ati taiat aluatul scurt in forma dorita, asezati totul pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt. Nu uitati sa lasati aproximativ un centimetru de spatiu intre diferitele forme!
Ungeti biscuitii cu ou si apoi presarati-i cu seminte de chimen, seminte de susan, seminte de mac sau branza rasa, dupa gust. Puteti alege decoratiuni diferite pentru mai multi biscuiti, astfel incat sa va puteti bucura de o varietate de arome.
Coaceti biscuitii timp de aproximativ 20 de minute la 180 de grade Celsius. Crackerii sunt gata atunci cand sunt usor rumenite la suprafata.
Se lasa sa se raceasca si se servesc simpli sau cu sosuri, iaurt sau bere. Sursa -nette.unica.ro

Citeste si
Reteta de clatite fara faina: Surprinzator de delicioase si sanatoase!

Carnati asortati

  • Pentru aluat
  • 250 g de faina
  • 125 g unt
  • 125 g smantana
  • 1 varf de cutit de sare
  • Pentru umplutura
  • 1 cana de suc de rosii
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 praf de busuioc si putin cimbru
  • 200 g slanina
  • 4-5 rosii
  • 5-6 ciuperci
  • 100 g branza
  • Porumb dulce

Preparare

Se cerne faina intr-un castron, se adauga in centru untul inmuiat, smantana si sarea. Se amesteca totul, se framanta timp de cateva minute, apoi se acopera cu un prosop de bucatarie si se da la frigider pentru aproximativ o ora.

Separat, se prepara sosul din sucul de rosii, rosiile taiate cubulete, sarea, busuiocul si cimbrul. Se aduce la fierbere de cateva ori pana scade si se lasa la racit.

Se taie baconul in cubulete, se taie ciupercile in felii si se prajesc in sucul lor, se taie branza in cubulete.

Se intinde aluatul cu un rulou si cu ajutorul unui pahar se formeaza monede de aluat din foaie.

Se intinde piureul de rosii peste aluat si se orneaza cu bacon, ciuperci, porumb dulce si branza, dupa preferinta. Se introduce in cuptorul incins si se coace timp de 30-40 de minute. Se serveste calda cu iaurt sau lapte batut.

Shortbread din aluat moale

Ingrediente

  • 300 g faina alba
  • 150 g unt rece
  • 2 oua mici sau un ou mare + 2-3 linguri de apa foarte rece (daca este necesar)
  • 1/2 lingurita de sare
  • chimen macinat, ardei iute si sare

Mod de preparare

Se taie untul in bucati si se da la rece pentru 5 minute. Cerneti faina intr-un castron pentru a o face pufoasa. Adaugati praful de sare si amestecati.

Citeste si
Retete delicioase de conopida pentru copii

Apoi adaugati untul si framantati pana cand obtineti un aluat nisipos.

Se adauga oul (ouale) usor batut(e) si se incorporeaza rapid in aluatul nisipos.

Daca este necesar, mai adaugati inca o lingura de apa rece pentru a lega aluatul si a-l tine laolalta. Aveti grija sa nu adaugati prea mult lichid, deoarece nu doriti un aluat umed. Odata ce aluatul s-a inchegat, opriti framantarea si framantati-l pentru a forma o minge.

Infasurati in folie alimentara/sac de plastic. Se da la frigider pentru cel putin 1 ora.

Se intinde aluatul, se intinde subtire pe o suprafata de lucru presarata cu faina si se taie in formele dorite. Se orneaza cu chimen, sare grunjoasa si fulgi de ardei iute.

Carnati de post

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 150 ml apa minerala
  • 15 g drojdie proaspata
  • 70 g margarina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • ulei
  • Seminte de mac, seminte de chimen sau seminte de susan, dupa preferinta

Preparare: Se prepara:

Se sfarama drojdia intr-un bol, se adauga o lingurita de zahar si se amesteca bine, apoi se adauga apa minerala si se amesteca din nou. Se topeste margarina in cuptorul cu microunde. Turnati drojdia si margarina topita peste faina si sare si framantati bine pana cand obtineti un aluat moale. Se lasa la crescut intr-un loc cald timp de 15 minute, apoi se intinde aluatul pentru biscuiti cu un sucitor, se unge cu ulei si se decupeaza cu ajutorul unui sucitor. Se presara cu seminte de chimen, seminte de mac sau seminte de susan, daca se doreste. Puneti aluatul pe o tava de copt si coaceti-l in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 12 minute.

Vezi si cele mai bune retete de branza de vaci.

Sursa foto – Shutterstock.com

Sursa link

Citeste si...

Citeste si...