vineri, iulie 19, 2024

Caracteristicile parintilor inteligenti din punct de vedere emotional

Share

Care sunt caracteristicile parintilor inteligenti din punct de vedere emotional si cat de important este sa fii inteligent din punct de vedere emotional? Aflati astazi…

In calitate de parinti, insistam adesea ca copiii nostri sa vada ratiunea bazata pe rationament si logica. Cu toate acestea, nu toate conflictele dintre parinti pot fi castigate cu aceste strategii. Prin urmare, a fi un parinte inteligent din punct de vedere emotional este fundamental pentru a creste copii cu empatie si constiinciozitate.

Capacitatea de a face fata emotiilor si de a inregistra ceea ce simti (constientizare emotionala) este fundamentul crucial pentru un parinte inteligent din punct de vedere emotional..

Daca parintii sunt capabili sa promoveze dezvoltarea optima a copiilor in aceasta privinta, ei ii vor ajuta sa atinga bunastarea si obiectivele pe care si le-au stabilit pentru ei insisi. Pentru ca succesul poate fi obtinut nu doar cu ajutorul cunostintelor, ci si cu ajutorul inteligentei emotionale.

Importanta educatiei emotionale

Potrivit unui studiu publicat in revista American Journal of Public Health in 2015 acest tip de parenting este un factor decisiv pentru succesul in viata. Mai ales daca aceste abilitati sunt dobandite in copilaria timpurie.

Nimeni nu se naste cu un anumit coeficient de inteligenta emotionala, iar acesta poate fi imbunatatit prin practica. In consecinta, parintii cu inteligenta emotionala sunt incurajati sa isi ajute copiii sa isi dezvolte aceste abilitati. astfel incat acestia sa le poata aplica in viata de zi cu zi.

Credeti sau nu, educarea copiilor in acest mod poate poate face o diferenta in bunastarea lor prezenta si viitoare.

Ce ii caracterizeaza pe parintii inteligenti din punct de vedere emotional?

Parintii inteligenti din punct de vedere emotional isi pot ajuta copiii si ii pot invata anumite abilitati socio-emotionale, astfel incat acestia sa devina oameni fericiti si de succes. Ce ii deosebeste pe parintii inteligenti din punct de vedere emotional de ceilalti?

Citeste si
7 Plante te vor Ajuta sa Gestionezi mai Bine Stresul si Anxietatea!

Ei incearca sa construiasca o relatie buna cu copiii lor.

Caracteristicile parintilor inteligenti din punct de vedere emotional
Caracteristicile părinților inteligenți din punct de vedere emoțional

Una dintre prioritatile parintilor inteligenti din punct de vedere emotional este sa construiasca relatii bune cu copiii lor inca de la inceput.

Ducem o viata agitata si avem multe angajamente. Acest lucru ne provoaca adesea stres si ne deconecteaza de la ceea ce este cu adevarat important: copiii nostri.

Cu toate acestea, este posibil sa imbratisam aceasta situatie si apoi sa sa luam o pauza revigoranta, sa impartim timpul cu ei si sa le acordam 100% din atentia noastra. Atat pentru cei mici, cat si pentru noi insine, sa stim de ce au nevoie cel mai mult si sa gasim o modalitate de a le implini este un lucru care ne umple de recunostinta.

Asadar, acei parinti care isi gasesc timp sa munceasca si sa intareasca legatura cu copiii lor, sunt persoane inteligente din punct de vedere emotional. Acestia incearca de fapt sa creeze momente de conexiune intre obligatiile vietii lor de zi cu zi.

Parintii inteligenti din punct de vedere emotional au grija de ei insisi

A fi parinte este o munca grea, stim cu totii asta. Dar parintii inteligenti din punct de vedere emotional gasesc momente in care pot avea grija de ei insisi.

Acesti parinti stiu ca ei trebuie sa lucreze la propriul echilibru emotional pentru a fi rabdatori, veseli si amabili cu copiii lor, in ciuda piedicilor de peste zi. Ei inteleg ca si ei au nevoi care trebuie satisfacute si folosesc resursele disponibile pentru propria ingrijire.

Ei folosesc disciplina pentru a invata, nu pentru a pedepsi

Disciplina este un mijloc important de educare a copiilor, deoarece ii invata ce se asteapta de la ei.

Citeste si
Ce sunt cele mai sanatoase tipuri de paine?

Parinti inteligenti din punct de vedere emotional stiu cum sa stabileasca limite si consecintele depasirii acestora fara a neglija respectul. Ei nu folosesc disciplina ca mijloc de pedeapsa. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt constienti de faptul ca sprijinul si consecventa sunt esentiale pentru ca copiii sa accepte si sa internalizeze regulile.

Un alt aspect pe care acesti parinti il iau in considerare este faptul ca pot obtine un succes pe termen scurt daca striga, ignora sau pedepsesc. Cu toate acestea, ei sunt constienti ca, pe termen lung, aceasta strategie face imposibila dobandirea abilitatilor de care au nevoie pentru a-si controla propriul comportament.

„Nu este greu sa iei decizii atunci cand stii care sunt valorile tale”. -Roy Disney…

Parintii inteligenti din punct de vedere emotional isi invata copiii valori importante pentru viata

Valorile sunt foarte relevante atunci cand vine vorba de cresterea copiilor. Aceste principii au o mare influenta asupra atitudinilor, deciziilor si comportamentului nostru. Ele determina, de asemenea, modul in care copiii nostri se raporteaza la lumea din jurul lor.

Parintii cu inteligenta emotionala sunt constienti de importanta insuflarii unor valori bune si sa le dezvolte cu copiii lor inca de la o varsta frageda.. Ei nu le spun doar: „Trebuie sa fii cinstit, plin de compasiune, recunoscator si empatic”. De asemenea, ei iau decizii bazate pe aceste valori si le transmit prin exemplu.

Isi invata copiii cum sa isi gestioneze emotiile

Educatia cognitiva a copiilor nostri este foarte importanta, dar nu trebuie sa uitam de educatia emotionala. Pentru ca emotiile lor vor fi factorii decisivi in multe circumstante ale vietii lor.

Este esential sa ii ajutam pe copii sa isi identifice sentimentele si emotiile si sa le dam un nume, pentru a incepe sa se angajeze in autoreglarea emotionala.

Citeste si
Sunatoarea rosie: caracteristici, utilizari si beneficii

Parintii inteligenti din punct de vedere emotional nu critica si nu devalorizeaza niciunul dintre sentimentele copiilor lor. Pentru ca toate sunt la fel de valoroase. Aceste sentimente mai dificile sunt vazute ca o oportunitate de a-i invata sa se conecteze cu ei insisi si cu ceilalti si sa simta empatie. Precum si pentru a le construi strategii pentru a face fata adversitatii.

Isi ajuta copiii sa isi sporeasca motivatia intrinseca.

Caracteristicile parintilor inteligenti din punct de vedere emotional
Caracteristicile părinților inteligenți din punct de vedere emoțional

Motivatia intrinseca este motivatia care insoteste persoana si care o predestineaza sa depuna un efort pentru o sarcina in ciuda tuturor dificultatilor. Precum si sa nu te faci dependent de cineva care iti da aprobarea sa.

Parinti inteligenti din punct de vedere emotional isi ajuta copiii sa isi stabileasca obiective realizabile si sa determine pasii necesari pentru a atinge aceste obiective. De asemenea, ei consolideaza importanta procesului si a efortului in detrimentul rezultatelor.

Despre parintii inteligenti din punct de vedere emotional putem spune…

Parinti inteligenti din punct de vedere emotional sunt capabili sa isi gestioneze emotiile si sa isi creasca copiii in acelasi mod. Acestia ii ajuta sa isi recunoasca si sa isi controleze propriile sentimente. Precum si sa recunoasca ceea ce li se intampla altora.

Daca nu credeti ca faceti parte din acest grup de parinti, nu va faceti griji! Puteti sa va schimbati perspectiva, sa puneti in practica sfaturile noastre si sa deveniti unul dintre ei.

Nu in ultimul rand, nu uitati sa le aratati copiilor dumneavoastra ca Scopul tau ca parinte este sa-i ajuti sa devina cea mai buna versiune a lor, nu ceea ce esti tu sau vrei sa fie.

„Educarea mintii fara a educa inima nu inseamna deloc a fi parinte”. – Aristotel

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...