luni, mai 27, 2024

Dieta Delta: Ce este?

Share

Dieta Delta are un efect foarte limitat, aproape inexistent, asupra reglarii pH-ului organismului. Asadar, ce este si poate fi buna?

Dieta Delta este un program de slabire care pretinde ca imbunatateste starea generala de sanatate prin echilibrarea nivelului pH-ului organismului. In acest articol veti afla totul despre aceasta dieta si despre cum sa o urmati. Cu toate acestea, am dori sa subliniem in prealabil ca nu exista nicio baza stiintifica pentru aceasta dieta…

In primul rand, am dori sa precizam ca o dieta buna este fara indoiala consta in principal din alimente proaspete si nu din produse industriale, extrem de procesate. In al doilea rand, exista diversi factori care determina succesul unui plan de dieta, de exemplu, respectarea acestuia, scaderea in greutate si imbunatatirea starii generale de sanatate.

Dieta Delta, o modalitate de a schimba nivelul pH-ului

Dieta Delta are ca scop imbunatatirea echilibrului alcalin al organismului prin consumul de alimente cu un pH alcalin, asa cum am mentionat mai sus.

Cu toate acestea, conform unui studiu publicat in Journal of Renal Nutrition, rinichii sunt responsabili pentru mentinerea homeostaziei acido-bazice, ceea ce fac foarte eficient.. Nu exista nicio dovada ca alimentele pot influenta in mod semnificativ acest proces, cel putin in ceea ce priveste pH-ul din sange.

Ceea ce stim, totusi, este ca aciditatea urinei se poate schimba daca facem schimbari semnificative in dieta noastra. Cu toate acestea, nu este clar ce efect are acest lucru asupra sanatatii generale.

Asadar, dieta Delta incepe cu stangul. Totusi, acest lucru nu inseamna in niciun caz ca nu este benefica pentru sanatate. Beneficiile constau pur si simplu in combinatia de alimente pe care le-ar consuma o persoana care urmeaza aceasta dieta.

Citeste si
8 Reguli de Aur pentru Alimentatia dupa 60 de Ani pe care Toti Trebuie sa le Cunoasca
Dieta Delta: Ce este?
Dieta Delta: Ce este?

Favorizati consumul de alimente proaspete

Unul dintre pilonii dietei Delta este favorizarea alimentelor proaspete in detrimentul alimentelor ultraprocesate. Acest lucru este, bineinteles, foarte benefic pentru sanatatea noastra. In acest fel, reduceti aportul de zaharuri simple si grasimi trans. Ambele pot avea un efect negativ asupra functionarii metabolismului si a sanatatii generale, asa ca un studiu publicat in revista Pediatric Obesity.
Consumul de alimente proaspete va ofera o cantitate mare de vitamine, minerale si fitonutrienti. Toate aceste substante sunt esentiale pentru ca organismul uman sa se dezvolte in mod corespunzator, fara modificari.

Una dintre cele mai importante orientari ale dietei Delta este, prin urmare, evitarea dulciurilor, a mancarii de tip fast-food si a carbohidratilor cu un indice glicemic ridicat, cum ar fi faina rafinata si alimentele preparate industrial.

Gatiti alimentele la o temperatura mai scazuta

Un alt aspect pozitiv al dietei Delta este modul in care pregatiti alimentele. Dieta Delta dicteaza sa pregatesti mancarea la o temperatura scazuta pentru a evita Acizii grasi trans si compusi toxici precum acrilamida.
Conform informatiilor de la un studiu publicat in European Journal of Epidemiologyconsumul regulat de acrilamida poate creste riscul de a dezvolta cancer ovarian – cu conditia sa aveti o predispozitie genetica la acesta.

Aceasta dieta este, de asemenea va ajuta sa limitati consumul de aditivi alimentari. Nu s-a demonstrat ca multi dintre ei au beneficii pentru sanatate pe termen scurt sau lung. Din acest motiv, este intotdeauna mai bine sa le consumati cu prudenta.

Dieta Delta: Ce este?
Dieta Delta: Ce este?

Dieta Delta poate provoca un deficit de proteine

In ciuda beneficiilor mentionate mai sus, trebuie sa subliniem ca dieta Delta poate duce la un deficit de proteine. Deficitul de proteine. Acest lucru se intampla deoarece dieta sugereaza restrictionarea unei proportii mari de alimente de origine animala, cum ar fi acizii. Ca urmare, va puteti pune in pericol functia si masa musculara pe termen lung.

Citeste si
Apa cu castraveti: O bautura cu proprietati diuretice naturale si puternice

In mod similar, puteti dezvolta un deficit de Vitamina B12 si fier daca nu mancati suficienta carne. Acest lucru poate duce la probleme de sanatate, cum ar fi anemia.

Dieta Delta este neinteleasa, dar ofera un rezultat memorabil

Dupa cum ati citit aici, dieta Delta este inteleasa gresit. Ea nu modifica cu adevarat valoarea pH-ului corpului uman in mod semnificativ.

Totusi, acest lucru nu schimba faptul ca are si aspecte pozitive. Cu toate acestea, prezinta insa riscul de a nu obtine suficiente proteine sau anumiti micronutrienti. Asadar, daca va decideti sa urmati dieta Delta, ar trebui sa cereti sfatul unui specialist.

Citeste si...

Citeste si...