luni, iunie 17, 2024

Antony Blinken, OPTIMISTIC cu privire la un acord intre Israel si gruparea islamista Hamas

Share

Secretarul de stat american Antony Blinken si-a exprimat speranta ca Israelul si gruparea islamista Hamas vor ajunge la un acord privind eliberarea ostaticilor israelieni si incetarea ostilitatilor militare in Fasia Gaza.

„Suntem in proces de examinare intensiva a propunerilor. Sunt multe lucruri de facut, eu si guvernul israelian ne concentram sa lucram pentru a ajunge la un acord astfel incat sa putem relua eliberarea ostaticilor”, a declarat Antony Blinken in cadrul intalnirilor pe care le-a avut miercuri la Ierusalim cu presedintele Isaac Herzog si cu premierul Benjamin Netanyahu, potrivit The Times of Israel.

Guvernul israelian analizeaza in prezent termenii propusi de gruparea islamista palestiniana Hamas si este asteptat sa anunte rezultatul.

Gruparea islamista Hamas doreste o incetare a focului de 135 de zile, impartita in trei etape. In fiecare faza, zeci de ostatici israelieni ar urma sa fie eliberati in schimbul militantilor islamisti incarcerati in Israel.

Miscarea islamista Hamas nu mai cere o incetare permanenta a focului, dar doreste negocieri pe aceasta tema in timpul suspendarii confruntarii militare si nu vrea sa elibereze toti ostaticii israelieni pana la sfarsitul razboiului.

Ezzat El-Reshiq, membru al biroului politic al organizatiei islamiste palestiniene, a confirmat ca Hamas a inaintat o propunere Israelului prin intermediul diplomatilor din Qatar, Egipt si Statele Unite.

„Dorim un acord, suntem pozitivi in ceea ce priveste oprirea agresiunii impotriva poporului palestinian si garantarea unei incetari complete si permanente a focului, precum si furnizarea de ajutor umanitar si initierea unor masuri de reconstructie”, a declarat Ezzat El-Reshiq.

Armata israeliana isi continua ofensiva in sudul Fasiei Gaza, cu operatiuni concentrate in zonele Khan Younis si Rafah. Un soldat israelian a fost ranit in confruntarile de miercuri si este spitalizat. Potrivit ministerului local al sanatatii, care se afla sub controlul organizatiei islamiste Hamas, bombardamentele israeliene s-au soldat cu 27.585 de morti si aproape 67.000 de raniti.

Citeste si
Israel revoca interzicerea transmisiunii video realizate de Associated Press din Fasia Gaza

Foto: Profimedia

Hamas vrea 135 de zile de ARMISTIȚIU si conditioneaza eliberarea tuturor ostaticilor de sfarsitul razboiului

Sursa link

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...