marți, iunie 18, 2024

Atac cu drona in Iordania: 3 militari americani ucisi si zeci raniti

Share

Un atac cu drona langa granita Iordaniei cu Siria a dus la moartea a trei militari ai Statelor Unite ale Americii (SUA) si a ranit zeci de persoane.

Presedintele Joe Biden a dat vina pe „grupari militante radicale sustinute de Iran” pentru asalt, promitand un raspuns.

Acest incident marcheaza primele decese ale trupelor americane din regiune de cand Hamas a atacat Israelul pe 7 octombrie.

Moartea a trei americani la Turnul 22 din Iordania, langa granita siriana, marcheaza o escaladare notabila a situatiei deja volatile din Orientul Mijlociu.

Criza in curs a erupt pe 7 octombrie dupa ce gruparea terorista palestiniana Hamas a ucis aproape 1200 de israelieni si a luat aproximativ 240 de ostatici in timpul atacurilor sale transfrontaliere asupra Israelului.

Israelul a raspuns cu o operatiune militara in Fasia Gaza, ucigand peste 23.200 de palestinieni pana in prezent.

Lucrurile au ramas tensionate in regiune de atunci.

Detalii despre atac si promisiunea lui Biden

Purtatorul de cuvant al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, a negat orice implicare in atac, sustinand ca astfel de acuzatii sunt facute „cu obiective politice specifice pentru a inversa realitatile din regiune”.

Cu toate acestea, presedintele Biden a promis ca SUA „ii va trage la raspundere pe toti cei responsabili la momentul si in modul pe care il vom alege”.

Biden a fost informat despre situatie de secretarul american al apararii, Lloyd Austin, si de alti oficiali.

Victime si atacuri anterioare asupra bazelor SUA

Identitatile militarilor americani cazuti si raniti nu au fost dezvaluite deoarece familiile lor sunt anuntate.

Cel putin 34 de militari sunt evaluati pentru posibile leziuni traumatice cerebrale, unii soldati raniti fiind evacuati medical pentru ingrijiri suplimentare.

Citeste si
Luna Florilor: Un Fenomen Astronomic Spectaculos in Aceasta Saptamana

Din 17 octombrie, bazele SUA din Irak si Siria au suferit cel putin 97 de atacuri, in timp ce un atac de represalii al SUA in Bagdad a ucis un lider militar acuzat ca a orchestrat atacuri asupra personalului american.

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...