joi, iunie 13, 2024

Cristina Gherasimov devine negociatorul-sef al Republicii Moldova cu UE

Share

Ministrul moldovean al Afacerilor Europene, Cristina Gherasimov, va fi negociatorul-sef al Republicii Moldova cu Uniunea Europeana. Anuntul a fost facut de premierul Dorin Recean.

„Vom avea un nou membru in Guvern: ministrul Afacerilor Europene, Cristina Gherasimov, care va fi si negociatorul-sef al Republicii Moldova in procesul de aderare la Uniunea Europeana”, a anuntat premierul moldovean Dorin Recean, in rezumatul saptamanal de pe pagina sa de Facebook, scrie jurnal.md.

Acum trei zile, guvernul a anuntat un nou minister – Ministerul Integrarii Europene, care va fi condus de Cristina Gherasimov.

Iata ce scrie in CV-ul ei

Cristina Gherasimov a fost numita secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe in noiembrie 2023, scrie Mediafax .

Cristina Gherasimov este consilier al Presedintelui Republicii Moldova in domeniul politicii externe si integrarii europene din 2021.

Cristina Gherasimov a fost cercetator asociat la Centrul Robert Bosch pentru Europa Centrala si de Est, Rusia si Asia Centrala din cadrul Consiliului German pentru Relatii Externe (DGAP), si-a luat doctoratul in stiinte politice la Universitatea Rutgers din New Jersey si a efectuat stagii de studiu si cercetare la Institutul European pentru Studii Internationale Avansate din Nisa (Franta), la Universitatea din Wroclaw (Polonia), la Universitatea din Mannheim (Germania) si la ETH Zurich (Elvetia).

Sursa foto: Facebook

Citeste si
China Evergrande, cu datorii de 300 de miliarde de dolari, obligata la lichidare

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...