luni, mai 27, 2024

Dezvaluiri Șocante: Soldatii Israelieni Spun Adevarul Crud despre Atacurile din Gaza!

Foști soldați israelieni au rupt tăcerea și au dezvăluit adevăruri tulburătoare despre operațiunile militare brutale din Fâșia Gaza. Mărturii de primă mână arată că atacurile au depășit granițele umanității și proporționalității.

Share

Un grup de fosti soldati israelieni au gasit curajul sa rupa tacerea si sa dezvaluie adevaruri tulburatoare despre operatiunile militare din Fasia Gaza. Intr-un gest remarcabil, reteaua soldatilor Breaking the Silence a condamnat atacurile brutale din ultimele zile, spunand ca actiunile Israelului au depasit cu mult principiul proportionalitatii. Avner Gvaryahu, liderul organizatiei, afirma ca aceste bombardamente asupra civililor sunt inacceptabile si tragice.

Reteaua Breaking the Silence a fost formata in 2004 de catre soldati care au vrut sa-si impartaseasca marturiile despre abuzurile la care au participat sau la care au fost martori in teritoriile palestiniene ocupate. De atunci, sute de soldati si-au exprimat ingrijorarile cu privire la situatia din Gaza, oferindu-ne o perspectiva din interior asupra controversatei ocupatii israeliene.

„Zona de Ucidere” – Martori Oculari Descriu Realitatea Cruda

In interviuri recente, Avner Gvaryahu a descris modul in care zonele rezidentiale din Gaza sunt acum denumite „zone de ucidere„, unde oricine se afla poate fi ucis fara nicio justificare. Conform declaratiilor sale, regulile de angajament care cereau ca civilii sa fie avertizati inainte de atacuri sunt in prezent absente.

„In timpul razboiului din 2014, de obicei, asteptam sa ne mutam in cartierele palestiniene pana cand am „batut”, asa cum se spunea. Armata i-a avertizat pe palestinieni inainte ca blocul lor sa fie bombardat. Acum exista o absenta completa a unor astfel de reguli, crede el si subliniaza ca cartiere intregi sunt etichetate drept zone de distrugere.” – Avner Gvaryahu

Statistici Ingrozitoare: Peste 34.000 de Victime, Majoritatea Civili

Dezvaluiri Șocante: Soldatii Israelieni Spun Adevarul Crud despre Atacurile din Gaza!
Soldatii israelieni pozeaza cu ruinele din Fasia Gaza in fundal. FOTO: AP / NTB

Potrivit liderului grupului Breaking the Silence, atacurile aeriene ale Israelului asupra Fasiei Gaza din octombrie au provocat moartea a peste 34.000 de persoane. Datele furnizate de autoritatile sanitare palestiniene arata ca aproximativ 70% dintre victime sunt copii si femei nevinovate.

„Suntem mult in afara principiului proportionalitatii,” a declarat Gvaryahu. „Este terifiant.”

Discrepante Ingrijoratoare in Raportarea Victimelor

Una dintre cele mai ingrijoratoare descoperiri ale retelei Breaking the Silence este discrepanta intre numarul barbatilor ucisi in atacuri si numarul presupusilor membri Hamas pe care Israelul pretinde ca i-a ucis. Gvaryahu a remarcat:

„De parca nu ar exista barbati palestinieni care sa nu apartina Hamas.”

Aceste afirmatii arunca o lumina sumbra asupra modului in care Israelul raporteaza si justifica pierderile de vieti omenesti in Gaza.

Citeste si
BREAKING: Sondaj bomba inainte de alegerile pentru Primaria Capitalei! Nicusor Dan in frunte, dar uita-te cine se apropie amenintator!

Autocritica in Randul Soldatilor: Semne de Ingrijorare?

In mijlocul acestei controverse, Gvaryahu si-a exprimat temerile ca soldatii Israelului nu pun suficiente intrebari cu privire la actiunile lor in actualul conflict. El a declarat:

„Sentimentul meu imediat este ca soldatii au pus mai putine intrebari in timpul acestui razboi. Ce presupune asta in ceea ce priveste incalcarile, infractiunile si abuzurile generale, este prea devreme pentru a spune.”

Aceste declaratii semnaleaza o lipsa ingrijoratoare de responsabilitate si introspectie in randul fortelor armate israeliene, in timp ce conflictul continua sa se intensifice.

In concluzie, dezvaluirile grupului Breaking the Silence au aruncat o lumina cruda asupra realitatilor infricosatoare din spatele atacurilor din Gaza. Aceste marturii de prima mana de la soldatii israelieni arata clar ca actiunile militare au depasit granitele umanitatii si proportionalitatii. In timp ce conflictul continua sa evolueze, ramane de vazut daca vocile critice precum cea a lui Avner Gvaryahu vor avea un impact asupra politicilor si strategiilor militare israeliene in Gaza.

Citeste si...

Citeste si...