miercuri, iunie 19, 2024

Fostul primar al comunei Pogana, Maricel Gifu, arestat preventiv pentru dare de mita

Maricel Gîfu, ex-primarul comunei Pogana și candidat PSD, a fost arestat preventiv 30 de zile pentru dare de mită. PSD l-a suspendat din partid.

Share

Maricel Gifu, fostul primar al comunei Pogana, inscris pe listele PSD pentru o noua candidatura la alegerile locale din 9 iunie, a fost arestat preventiv luni, 20 mai 2024, de Tribunalul Vaslui. Acesta este acuzat de dare de mita, decizia instantei nefiind definitiva.

Arestat pentru 30 de zile dupa ce ar fi incercat sa mituiasca politisti

Potrivit deciziei instantei, Maricel Gifu a fost arestat preventiv pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 20 mai si pana pe 18 iunie 2024, inclusiv. Tribunalul Vaslui a dispus emiterea imediata a mandatului de arestare preventiva pe numele fostului primar si a respins cererea acestuia, prin aparator, de a i se aplica o masura preventiva mai usoara, cum ar fi arestul la domiciliu sau controlul judiciar.

Maricel Gifu a ajuns in atentia anchetatorilor dupa ce duminica ar fi incercat sa mituiasca doi politisti. El a fost retinut imediat de oamenii legii.

Fostul primar al comunei Pogana, Maricel Gifu, arestat preventiv pentru dare de mita
Fostul primar al comunei Pogana, Maricel Gifu, arestat preventiv pentru dare de mita

PSD l-a suspendat din partid pana la clarificarea situatiei juridice

In urma acestui incident, PSD Vaslui a anuntat printr-un comunicat de presa ca in cadrul sedintei Biroului Permanent Judetean s-a luat decizia suspendarii lui Maricel Gifu din partid. Masura va ramane in vigoare pana cand situatia sa juridica va fi clarificata.

Gifu era inscris pe listele social-democratilor pentru o noua candidatura la functia de primar al comunei Pogana la scrutinul din 9 iunie. El a mai ocupat aceasta functie in trecut.

Aboneaza-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO , pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente stiri si informatii de actualitate. Fii cu un pas inaintea tuturor, afla primul despre evenimentele importante, analize si povesti captivante.

Citeste si
Descoperire socanta in Gaza: Armata israeliana acuzata de gropi comune

Fostul edil al comunei Pogana, Maricel Gifu, risca sa petreaca o buna perioada de timp dupa gratii daca va fi gasit vinovat de acuzatiile care i se aduc. Indiferent de culoarea politica, astfel de fapte de coruptie trebuie sanctionate cu fermitate pentru a asigura integritatea si buna functionare a administratiei publice locale. Ramane de vazut ce va decide instanta in acest caz si cum va evolua parcursul politic al lui Gifu in contextul alegerilor care se apropie.

Sursa imagini: Getty Images Subiecte abordate in articol: coruptie, alegeri locale, arest preventiv, PSD

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...