vineri, iunie 14, 2024

Lipsa Apei Calde in Bucureşti: Criza Continua la Reţeaua de Termoficare

Probleme nerezolvate lasă peste 800 de blocuri din Capitală fără apă caldă. Termoenergetica promite rezolvarea situaţiei până pe 24 mai.

Share

Criza apei calde in Bucuresti pare departe de a fi rezolvata, in pofida eforturilor autoritatilor. Potrivit Companiei Municipale Termoenergetica , nu mai putin de 811 imobile din toate sectoarele Capitalei se confrunta in prezent cu lipsa apei calde din cauza unor avarii si lucrari ample la reteaua de termoficare.

Cele mai afectate zone sunt sectoarele 1, 5, 4 si 6, unde sute de blocuri au ramas fara apa calda. Reprezentantii Termoenergetica au precizat ca echipele lucreaza neintrerupt la remedierea problemelor, insa procesul se dovedeste a fi unul de durata.

„Facem tot posibilul pentru a restabili cat mai repede furnizarea agentului termic in blocurile afectate. Lucrarile sunt in plina desfasurare, dar din cauza multiplelor avarii este necesara o perioada mai indelungata de remediere,” a declarat Mihai Teodorescu, purtatorul de cuvant al Termoenergetica.

Termene si Monitorizarea Situatiei

Potrivit estimarilor companiei, reluarea furnizarii apei calde in toate imobilele vizate de incidente este preconizata pana pe data de 24 mai. Cu toate acestea, unii experti avertizeaza ca termenul ar putea fi depasit avand in vedere complexitatea lucrarilor.

In prezent, Termoenergetica monitorizeaza in timp real datele tehnice de la 836 dintre cele 1027 de puncte termice aflate in administrare. Pentru celelalte 191 de puncte, echipele efectueaza verificari periodice la fata locului.

Compania indeamna cetatenii afectati de probleme la furnizarea agentului termic, ale caror adrese nu figureaza in listele publicate, sa apeleze urmatoarele numere:

  • Dispeceratele de sector
  • TelVerde 0800 820 002 (apel gratuit)
  • 031 9442

Liniile sunt disponibile non-stop pentru inregistrarea sesizarilor si verificarea ulterioara a situatiei.

Situatia pe Sectoare

Iata numarul de blocuri ramase fara apa calda, pe fiecare sector al Capitalei:

  1. Sectorul 1: 231 blocuri
  2. Sectorul 2: 107 blocuri
  3. Sectorul 3: 26 blocuri
  4. Sectorul 4: 144 blocuri
  5. Sectorul 5: 163 blocuri
  6. Sectorul 6: 140 blocuri
Citeste si
Israel revoca interzicerea transmisiunii video realizate de Associated Press din Fasia Gaza

„Echipele Termoenergetica depun eforturi sustinute pentru remedierea cat mai rapida a defectiunilor si reluarea furnizarii apei calde in toate imobilele afectate,” a transmis compania intr-un comunicat oficial.

Lipsa Apei Calde in Bucureşti: Criza Continua la Reţeaua de Termoficare
Lipsa Apei Calde in Bucureşti: Criza Continua la Reţeaua de Termoficare

Cauze si Solutii pe Termen Lung

Specialistii atrag atentia asupra cauzelor profunde ce stau la baza acestei crize recurente – infrastructura invechita si subfinantarea cronica a sistemului de termoficare din Capitala.

„Reteaua de termoficare din Bucuresti are o varsta medie de peste 40 de ani si necesita investitii masive de modernizare. Doar prin inlocuirea conductelor si centralelor termice uzate vom putea evita astfel de incidente pe viitor,” a explicat inginerul Andrei Popescu, expert in domeniul termoficarii.

O solutie pe termen lung ar putea fi externalizarea serviciului de termoficare catre operatori privati, care sa aloce fondurile necesare reabilitarii infrastructurii. Aceasta optiune a fost recent avansata de Primaria Capitalei, insa decizia finala apartine Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Indiferent de masurile adoptate, este cert ca situatia actuala este una inacceptabila pentru mii de bucuresteni care se confrunta an de an cu disconfortul provocat de lipsa apei calde pe perioade indelungate.

Accesul la apa calda este o necesitate primordiala in secolul 21, iar autoritatile au datoria de a trata cu maxima prioritate aceasta problema persistenta si de a gasi solutii sustenabile pe termen lung. Pana atunci, sute de mii de locuitori ai Capitalei vor continua sa indure consecintele unei infrastructuri precare si a neglijentei de-a lungul anilor.

Sursa: e-Click.ro Sursa imagini: Getty Images Subiecte abordate in articol: termoficare, avarii, apa calda, Capitala

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...