luni, mai 27, 2024

Moscova anunta ca rusii din tarile „neprietenoase” pot participa la alegerile prezidentiale din Rusia

Share

Expatriatii rusi vor putea vota la alegerile prezidentiale din martie, chiar daca locuiesc in tari „neprietenoase” care au impus sanctiuni impotriva Moscovei in urma invaziei din Ucraina, a declarat purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Zaharova a adaugat ca vor exista sectii de votare in toate tarile in care Rusia are misiuni diplomatice.

Presedintele rus Vladimir Putin ar urma sa castige alegerile din 15-17 martie si sa-si prelungeasca mandatul pentru inca sase ani, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

Un candidat anti-razboi, Boris Nadejdin, face campanie impotriva sa, dar Kremlinul a declarat ca nu il considera un concurent serios, potrivit Reuters.

Zaharova a declarat ca Rusia va invita la alegeri observatori straini din Comunitatea Statelor Independente, un grup de tari care au facut parte din Uniunea Sovietica, si din Organizatia de Cooperare de la Shanghai, care include China, India, Pakistan si Iran.

Ea a adaugat ca ar fi „ciudat” ca Rusia sa invite observatori „rusofobi” din cadrul Consiliului Europei pentru a monitoriza procesul alegerilor prezidentiale.

Sursa link

Citeste si
Fostii sefi SRI, Florian Coldea si Dumitru Dumbrava, au primit control judiciar pentru luare de mita

Citeste si...

Citeste si...