joi, iunie 20, 2024

Nu pot sa vorbesc. Vom vorbi la sfarsit.

Share

Miercuri, in prima zi a audierii in cazul sau de dopaj, Simona Halep a ramas in fata Tribunalului de Arbitraj Sportiv pana seara tarziu.

„Nu pot sa vorbesc”, a spus ea. Potrivit sport.ro Halep le-a spus jurnalistilor care asteptau in fata sediului TAS ca „vom vorbi la final”.

Avocatul roman al sportivei si-a exprimat increderea ca Simone Halep va castiga procesul de la Lausanne. Bineinteles ca exista sanse. Bogdan Stoica a declarat ca a fost mereu optimist.

„Bineinteles ca exista sanse. Intotdeauna am fost optimisti”, a raspuns el cand a fost intrebat cat au durat audierile din prima zi.

Pentru a finaliza audierile programate, Simona Halep si avocatii sai vor reveni la TAS joi si vineri, 8 si 9 februarie. Halep nu va face declaratii in fata presei inainte de incheierea audierilor. Dupa incheierea audierii, Comisia CAS va delibera si va redacta proiectul de hotarare, care va include decizia si motivarea acesteia.

Nu este inca clar cand va fi pronuntata sentinta finala.

Sportiva din Constanta a fost depistata pozitiv cu Roxadustat pe 21 octombrie 2022, dupa un meci din primul tur la US Open. Agentia Internationala de Integritate a Tenisului (ITIA) a anuntat la 12 septembrie 2023 ca ea a incalcat Programul antidoping in tenis (TADP) si a primit o interdictie de patru ani din partea unui tribunal de arbitraj independent.

Halep a fost suspendata provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a dedus-o din interdictie. Prin urmare, suspendarea fostului numar unu mondial va dura de la 7 octombrie 2022 pana la 6 octombrie 2026.

Decizia integrala a Tribunalului independent de solutionare a litigiilor sportive in cazul Simona Halep a fost publicata de Agentia Internationala pentru Integritate in Tenis (ITIA). Documentul a fost redactat pentru a proteja informatiile personale de sanatate.

Citeste si
Femeia spioana: Secretele seductiei dezvaluite de o fosta agenta rusa

Cine i-a dat Simonei Halep medicamentul contaminat

In plus, fizioterapeutul Candice Gothier i-ar fi dat sportivului preparatul contaminat. Halep a vorbit si cu Patrick Mouratoglou, antrenorul ei. Mouratoglou a spus ca preparatul era sigur, deoarece pe eticheta nu figurau substante interzise si nu parea sa fie riscant.

Pe 24 octombrie, Simona a facut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Dupa multe amanari, TAS a anuntat ca acest caz va fi reexaminat intre 7 si 9 februarie 2024.

Intr-un interviu acordat Euronews la 15 decembrie, Simona a explicat ca a fost socata cand a aflat ca rezultatul testului sau a fost pozitiv si a sustinut ca nu a fost vinovata.

La momentul respectiv, ea a mai spus ca nu mai lucreaza cu Mouratoglou Academy si ca au trecut luni de zile de cand nu a mai vorbit ultima data cu Patrick Mouratoglou.

„Sunt victima unei nedreptati. Astept de mai bine de un an. Nu am dormit bine in cea mai mare parte a timpului. Sunt o persoana emotiva, iar inainte de fiecare meci eram stresat si simteam asta in stomac. Asa a fost in fiecare zi din acest an. Visul meu este sa ma intorc, indiferent de varsta pe care o am, pentru ca vreau sa fiu pe teren si sa decid cum imi inchei cariera de tenis. Cred ca o merit dupa toata munca grea pe care am depus-o toata viata si sacrificiile pe care le-am facut pentru tenis. Ar fi un dezastru sa stau departe de tenis timp de patru ani. Nici macar nu vreau sa ma gandesc la asta. Sunt pregatita sa lupt. Nu renunt usor”, a declarat Halep intr-un interviu acordat la sfarsitul anului trecut pentru Paris Match.

Citeste si
Moscova anunță că rușii din țările "neprietenoase" pot participa la alegerile prezidențiale din Rusia

Sursa link

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...