vineri, iunie 14, 2024

Procurorul DNA Mircea Negulescu, inregistrare audio despre falsificarea declaratiilor privind arestarea lui Victor Ponta

Share

Un exemplu infiorator despre cum se orchestreaza o mare conspiratie judiciara a fost publicat in exclusivitate de Lumea Justitiei. Este vorba de o inregistrare audio a celebrului fost procuror Mircea Negulescu „Portocala” (foto). Acesta a fost prins falsificand o declaratie pentru a-l baga la inchisoare pe fostul premier Victor Ponta.

Inregistrarea a fost facuta in perioada aprilie-mai 2015, in biroul procurorului de la Curtea de Apel Ploiesti, unde Negulescu lucra la acea vreme, iar dialogul arata cum procurorul, impreuna cu ofiterul de politie judiciara Mihai Iuliano Iordache, redacteaza o declaratie, declaratie atribuita in dosar fostului deputat PSD Vlad Cosma, privind presupusa mituire a alegatorilor din Republica Moldova la alegerile prezidentiale din 2014 pentru a vota in favoarea lui Victor Ponta (dosar cunoscut si sub numele de „tigarile lui Sebastian Ghita”, deoarece DNA Ploiesti l-a acuzat pe Ghita de presupusa mita electorala, care a constat si in tigai). In mod amuzant, este prezent si Vlad Cosma, dar nu contribuie deloc la explicatii, ci doar sta si asculta cum Negulescu si Iordache le inventeaza. Mai mult, Cosma nici macar nu a depus juramantul, asa cum prevede procedura.

In acelasi timp, Vlad Cosma primeste identitatea de martor protejat (pe motiv ca ii este frica de fostul deputat Sebastian Ghita, desi nu a cerut-o niciodata si nu a spus niciodata ca ii este frica de Ghita) si trebuie sa semneze cererea cu mana stanga.

Inregistrarea audio si transcrierea acesteia, publicate de Lumea Justitiei arata cum Mircea Negulescu inventeaza pur si simplu si cere ca in declaratie sa se precizeze si faptul ca alegatorii din Republica Moldova au primit bani. Negulescu umfla cu nerusinare suma pretins cheltuita pentru mituirea alegatorilor la 400.000 de euro.

Nu in ultimul rand, inregistrarea releva faptul ca procurorul Mircea Negulescu a conlucrat constant cu seful DNA Ploiesti, Lucian Onea. Negulescu l-a amenintat chiar de la inceput pe Vlad Cosma, spunandu-i ca Onea il urmareste ca pe o butelie cu apa calda si cerandu-i sa se tina de planul convenit.

In acest context, merita amintit ca, in ciuda acestor dovezi clare ale unui complot judiciar si in ciuda faptului ca o tara intreaga l-a vazut vizandu-i ca tinta pe familia Cosma, Victor Ponta si Sebastian Ghita, procurorul Mircea Negulescu a fost achitat de Curtea Penala Internationala in ambele dosare in care a fost judecat – intr-unul dintre ele chiar definitiv. Avand in vedere activitatea „portocalie”, o astfel de solutie este greu de explicat.

Imagini filmate cu procurorul Mircea Negulescu scriind mincinos o declaratie pe numele lui Vlad Cosma:

„Procurorul Mircea Negulescu: Hai, Adelo, ca am treaba, Adelo!

Doamna Adela: S-a terminat programul! (n.r.: Intalnirea cu Vlad Cosma este dupa serviciu).

Procurorul Mircea Negulescu: Pentru unii!

(Cei doi urca cu liftul, discuta si se duc in biroul lui Negulescu de la etajul doi. In birou se afla ofiterul de politie judiciara Mihai Iordache si o doamna care discuta despre niste firme. Suna telefonul lui Negulescu. Acesta raspunde).

Procurorul Mircea Negulescu: (vorbeste la telefon) Pai si el spune asta? Se confirma cu „da-mi sapca”, piticule? Pai, ascultati-l cu filtre, cu astea…. Da, era telefonul ei. Da… Uita-te la toate astea, ca… Da? Haide, in direct!

Procurorul Mircea Negulescu: Deci acesta este un papagal exotic care si… Am vorbit astazi cu Lucica. Se agata de tine ca de un cartof fierbinte. Daca a simtit vreo schimbare, te-a afectat total. Ai vazut ca am avut discutia in prezenta ta? (n.r. In sensul ca Onea il urmareste pe Cosma pentru a vedea daca face ceea ce a fost obligat sa faca; Negulescu confirma intalnirea dintre el, Onea si Cosma vorbind la trecut; ii spune lui Cosma ca nu trebuie sa „schimbe” planul pe care l-au discutat cei trei, altfel Cosma va fi „total stricat”).

Vlad Cosma: Da, eu, eu stiu…

Procurorul Mircea Negulescu: Daca erai pe mana mea, erai OK… Daca erati numai pe mana mea. Dar pot sa raspund pentru 15 mii aici…? Cu greu pot sa raspund pentru mine, pentru ce fac eu de pe o zi pe alta. Asa ca, frate, o sa vorbesc cu Lucica, bine? Am, am pus toate bazele, da? Ca sa fie bine. Despre asta vorbim aici, nu? Și ai vazut cat de mult am luptat pentru asta. Nu-i asa? (n.r.: pentru ca Onea Andreea sa nu-l retina pe Cosma).

Vlad Cosma: Da.

Procurorul Mircea Negulescu: (vorbeste la telefon) Da, Ionut! Spuneti-mi, Ionut! Da, este jos? Haideti, le spun baietilor sa-l lase sa urce, da? Da? Sa se duca la poarta si sa urce la etajul doi, da? Multumesc, multumesc, domnule.

(Cheama paza inauntru.) Este un domn care vine spre mine, lasati-l sa urce! Da? Da![Klopfen](Inchide telefonul.)

May, omule, sunt foarte interesat ca tu sa ai un beneficiu, sa primesti un beneficiu…. (n.r. Incearca sa-l convinga pe Cosma ca ceea ce face este corect si ca va avea un beneficiu).

Vlad Cosma: Da-l dracului… (n.r. Lui Cosma nu-i pasa).

Procurorul Mircea Negulescu: Ascultati-ma: asta e cel mai important beneficiu, da? Vreau sa te ajut sa beneficiezi, omule. Chiar vreau sa nu ai absolut nicio problema, ca peste o luna si peste doua luni, peste cinci ani, peste sapte ani, peste opt ani, peste 12 ani, sa fii asa. (n.r. – in sensul ca, daca il asculti pe Negulescu, totul va fi bine multi ani de zile)

Procurorul Mircea Negulescu: (vorbeste la telefon): Da, Marian! Sunt la procuratura, coboara si iti dau drumul, sunt ocupat, da?

(Pe fundal, Vlad Cosma vorbeste cu politistul Mihai Iordache).

Procurorul Mircea Negulescu: Da, poftiti, da (inchide telefonul).

Politistul Mihai Iordache il intreaba pe Negulescu: La ce se refera? (n.r. – se refera la Onea Lucian)

Procurorul Mircea Negulescu: Acela, despre secretomanie. Ati inteles asta? Ascultati, acum o sun pe Lucica… Nu raspundeti! Hai sa facem toata procedura, asta inseamna ca o sa dureze ceva timp, nu-i asa?

Vlad Cosma: Nu vreti sa o faceti dimineata?

Procuror Mircea Negulescu: Ce vrei sa fac, frate, dimineata? Unde sa te pun dimineata?

Vlad Cosma: La Lucica. Ma cert cu…

Procurorul Mircea Negulescu: Pai, de ce?

Vlad Cosma: Nici macar nu i-am spus ca am fost aici.

Procurorul Mircea Negulescu: Unde te duci?

Vlad Cosma: Acasa. Cu mama, cu tata…

Procurorul Mircea Negulescu: Lasati-o in puii mei, ca va asteapta! Cat o sa dureze? Trei… Parca ati fi avut o discutie.

Citeste si
Ungaria sub lupa: Ce se ascunde in spatele noului "Birou de protejare a suveranitatii"?

Vlad Cosma: Sa nu-i spui ca am fost aici… Deja ma intreaba ce caut aici.

Procurorul Mircea Negulescu: Spuneti-mi… Da-mi…

Politistul Mihai Iordache: Am inceput cu: „Il cunosc… si pe fostul primar de vreo…”. (Nota redactiei: Iordache completase deja sablonul pentru declaratia cu Negulescu. Lui Vlad Cosma nu i se cer detalii, nu este luat sub juramant, totul a fost deja aranjat de Negulescu).

Procurorul Mircea Negulescu (dictare catre agentul de politie Mihai Iordache): Asa este. Ati spus din mediul politic, nu-i asa? ‘Știu si eu ca cel care se numeste Sebastian Ghita…’.

Politist Mihai Iordache: Da.

Procurorul Mircea Negulescu: …’banii primiti prin comisioane, ca urmare a influentarii factorilor de decizie…’.

Politist Mihai Iordache: Da.

Procurorul Mircea Negulescu: …’numit politic, aaa, la diferite nivele administrative in campania electorala. Cum vi se pare ca suna asta? Suna rau?”.

Politistul Mihai Iordache: (n.r. – cititi ce a scris): …’Știu si eu ca… a folosit banii pe care i-a primit prin comisioane ca urmare a influentarii factorilor de decizie numiti politic la diferite niveluri administrative… (corecteaza textul)… in campania electorala. In campania electorala”…

Procurorul Mircea Negulescu: In campania electorala.

Politist Mihai Iordache: (dactilografiaza si citeste) In campania legata de alegerile prezidentiale din 2014.

Procurorul Mircea Negulescu: 2014.

Politist Mihai Iordache: Corect.

Procurorul Mircea Negulescu: Aaa… „pe care a dat-o ca mita electorala pentru a cumpara voturi pentru candidatul Victor Ponta”. Victor Ponta, nu? (n.r. – Vlad Cosma tuseste pe fundal) Aaa… „Cu privire la acest aspect, fac urmatoarele precizari: din acest mod fraudulos de a castiga alegerile pe care Sebastian Ghita… (n.r. – politistul Iodache dactilografiaza din dictare), chiar si premierul Victor Ponta (n.r. – Negulescu isi sorbeste cafeaua si isi lasa ceasca pe birou) stia despre asta”. Premierul Victor Ponta, da? Candidatul in campania electorala pentru alegerile prezidentiale din 2014… Punct si de la capat, asa… Am spus: „Am fost martor direct si imediat…

Mihsi Iordache: Asta e in rechizitoriu (n.r. – rechizitoriul a fost scris mai devreme de Negulescu si Iordache!!!)

Procurorul Mircea Negulescu: Este deja?

Politist Mihai Iordache: Da.

Procurorul Mircea Negulescu: Sa facem aceasta formulare… Da?

Politistul Mihai Iordache: „Direct si personal” (n.r. – probabil a copiat/copiat formularea din plangerea existenta, scrisa inainte de sosirea lui Vlad Cosma; Negulescu urmareste pe monitor ce inregistreaza politistul Iordache dupa dictare)

Procurorul Mircea Negulescu:… „si personal ca numitul Alin Petran a fost arestat la dispozitia si initiativa lui Sebastian Ghita”…

Politist Mihai Iordache: Da.

Procurorul Mircea Negulescu: …’a organizat o structura piramidala prin care a (n.r. – n.r. – dactilografiere, corectura) cooptat, care la randul lor aveau sarcina de a aduce la vot intre 50 si 100 de persoane’.

Politistul Mihai Iordache: (n.r. – corecteaza, completeaza, dactilografiaza, citeste ceea ce a scris) …’sa aduca la alegerile organizate in Republica’…

Procuror Mircea Negulescu: Nu ‘in republica’, scrie ‘alegeri prezidentiale’. Se presupune ca ele sunt organizate in Republica Moldova pentru…

Ofiterul de politie Mihai Iordache: Organizate in Republica Moldova… pentru diaspora romaneasca.

Procuror Mircea Negulescu: Asa este. Pentru a stabili ca alegatorii… (n.r. – politistul Iordache il corecteaza) OK….people… de Alin Petran, le-a platit intre 100 si 200 de euro. Deci acesti oameni care erau obligati sa aduca alte persoane.

(n.r. – suna telefonul inauntru; procurorul Mircea Negulescu: Da, sa vina sus).

Politistul Mihai Iordache: Plata cu trei luni inainte de alegeri, tot in noiembrie 2014 (n.r. – Negulescu scoate cheile din sertar si iese din birou in timp ce Iordache corecteaza, dactilografiaza si citeste)

Ofiterul de politie Mihai Iordache: Au primit la randul lor….. sume…. aaaa…. cooptate de cele 200 de persoane recrutate… au primit la randul lor bani si bunuri; in paranteza: ceasuri, tricouri, aaa….. alimente… daca la randul lor… (n.r. – din nou citeste si corecteaza) persoanele cooptate de cele 200 de persoane recrutate au initiat… aaa (s.n.(n.r. – gaseste greseala de tipar)… la inceput… aaa (n.r. – se gandeste)… sau au primit bani si bunuri atunci cand au… (n.r. – Negulescu se intoarce in birou si, dupa ce deschide usa, spune: Asteptati! Iordache continua sa completeze declaratia) Dovada prezentarii…

Procurorul Mircea Negulescu vorbeste la telefon: Lasa-l sa bage matura, mi-a adus ceva, am cumparat niste vin si vreau sa-l pun in matura, da?

Procuror Mircea Negulescu: Bine. Și stati un pic si ajunge la 350 de mii? Pentru ca daca le dadea tricouri, ceasuri si toate astea, nu e o problema. Problema este daca le-a dat bani.

Politistul Mihai Iordache: Pai, le-a dat bani acestor oameni, e acelasi lucru, adica banii nu s-au dus la alegator, s-au dus la cel care a votat (n.r. – Iordache citeste si corecteaza).

Procurorul Mircea Negulescu: Asa este. Pai, haideti sa o aducem.

(n.r. – Iordache citeste si corecteaza).

Politistul Mihai Iordache citeste cu voce tare ceea ce a scris intr-un alt rechizitoriu: …de tip piramidal…. care a cooptat peste 200 de persoane care…asa…aaa…aaaa…. (n.r. – gandeste si scrie)… din punct de vedere ierarhic, numiti direct de Alin, responsabili de implicarea celor 200 de persoane din subordinea sa pentru a atrage la vot cele 100 de persoane, care erau numarul lor pentru a le atrage la sectiile de votare.

(n.r. Negulescu desface cadoul pe care l-a primit la plecarea din functie)

Vlad Cosma: Ce ai acolo?

Procurorul Mircea Negulescu: Un parfum.

Politist Mihai Iordache: Și acesti supraveghetori au primit cate o mie de euro pe luna, timp de trei luni, inclusiv… (n.r. – Negulescu iese / intra in birou in timp ce Iordache scrie urmatoarea declaratie).

Politistul Mihai Iordache: Iata: in acelasi timp, alegatorii aveau obligatia de a dovedi ca au… aaa… (n.r. – corectat) voturile…. aveau sarcina de a… Una dintre sarcinile care ii reveneau susnumitului Alin Petran era… necesara aceasta… Ron… aaaa… pe teritoriul national, trecerea frontierei lor in Republica… si distribuirea lor… (n.r. – Iordache continua dactilografierea si corecteaza enuntul) era sa transporte banii.

[Anm. d. Red.: Tür öffnet sich, Negulescu kehrt zurück]

Procurorul Mircea Negulescu: Da, dar cum suna asta, in p*** mea, nu stiu…. ma intereseaza ca a dat bani la acesti oameni, la alegatori.

Politistul Mihai Iordache: De unde a cumparat ceasurile? Le-a cumparat de aici, de la chinezi.

Procurorul Mircea Negulescu: Pai, astea sunt materiale publicitare, poti sa dai ceasurile si tricourile la prosti. (n.r. – adica la alegatori = prosti)… Nota de plata nu conteaza, pe naiba, problema este ca le-a dat alegatorilor bani pentru voturi.

Citeste si
China Evergrande, cu datorii de 300 de miliarde de dolari, obligata la lichidare

Politistul Mihai Iordache: Da.

Procuror Mircea Negulescu: Intelegeti asta? Și banii. (n.r. – Negulescu isi aprinde o tigara)… Scrie si „bani”. (n.r. – Negulescu introduce intentionat cuvantul „bani” in declaratia sa, pentru ca acesta sa se potriveasca cu presupusa infractiune, pe care tot el a inventat-o)

Politistul Mihai Iordache: Bine… ce cautati?

Procuror Mircea Negulescu: Caut legea pentru alegerea presedintelui Romaniei. Sa ma pupi in fund!

Politist Mihai Iordache: Dupa parerea mea, sunt infractiuni standard.

Procuror Mircea Negulescu: Erau in 2014, nu?

Ofiter de politie Mihai Iordache: Domnule procuror, 386 din Codul penal: „Oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase pentru a determina alegatorul sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 luni”.

Procuror Mircea Negulescu: Corect.

Politistul Mihai Iordache: „Bunuri cu valoare simbolica, etichetate cu insemnele unui partid politic”… Nu este cazul.

Vlad Cosma: Are dreptate (n.r. – ca bunurile cu valoare simbolica nu sunt infractiune).

Politistul Mihai Iordache: Ati inteles asta?

Procurorul Mircea Negulescu: Dar eu trebuie sa… lasati-ma sa…

Politistul Mihai Iordache: E o publicitate daca e etichetata.

(n.r. – Negulescu cauta legea pe calculator)

Procurorul Mircea Negulescu: Ce este asta? Suntem pe net? Cum ajung in partea cealalta?

Politistul Mihai Iordache: La ce?

Procurorul Mircea Negulescu: In interior, sa verifice legea.

Politist Mihai Iordache: O sa ma uit. Cunoasteti legea?

Procurorul Mircea Negulescu: Schimbati utilizatorul… Parola.

Politistul Mihai Iordache (referindu-se la colegul sau): Pai, asa a spus purcelusul. Nu e vina lui, credeti-ma.

Procurorul Mircea Negulescu: Scrieti parola, ca-mi bag pula in parolele astea!

Politist Mihai Iordache: Ai apasat ‘ctrl-alt-del’?

Procurorul Mircea Negulescu: Veniti si dati-mi stagiul ca sa intru in magistratura!

(n.r. – Iordache se duce la calculatorul lui Negulescu.) Stai putin, Vlad!

Politistul Mihai Iordache: Nu stiu ce i-ai facut.

Procuror Mircea Negulescu: Da, legea 370. Legea 370 din 2004, care a fost actualizata in 2014 pentru alegerile prezidentiale din Romania… 370 (n.r. – cititi pe monitor).

Politist Mihai Iordache: 300 sau 200?

Procurorul Mircea Negulescu: 370! Am spus 300!

Politist Mihai Iordache: Aveti prune usoare in gura.

Procurorul Mircea Negulescu discuta cu Vlad Cosma in timp ce Iordache cauta legea: Daca o fac, frate, o sa fie in beneficiul tau, ma intelegi???? Nu prea… Vreau sa fie in beneficiul tau, asta e ideea.

Vlad Cosma: Pai, cati 19 vrei sa am? Ca eu am… au toate astea (n.r. – Cosma ii spune ca nu vrea avantaje).

Procurorul Mircea Negulescu: Nu e vorba deloc de asta. Spuneti-mi despre infractiuni (n.r. – vorbeste cu Iordache). Stati acolo (n.r.: vorbeste cu Cosma si ii cere sa se aseze din nou).

Politistul Mihai Iordache: Deci va spun ca nu este vorba decat de o contraventie administrativa. Este scris in…

Procurorul Mircea Negulescu: Dati-mi codul penal ca sa ma uit pe el. Dati-mi voie sa ma uit la el. A fost actualizat in 2014?

Politist Mihai Iordache: Da, domnule, a fost republicata.

Procuror Mircea Negulescu: Dati-mi voie sa ma uit si dati-mi Codul penal ca sa ne uitam pe text.

Politist Mihai Iordache: 386… Infractiunile electorale sunt incluse in Codul penal, nu mai fac parte din legea speciala.

(n.r. – Negulescu citeste ceea ce s-a scris anterior)

Procurorul Mircea Negulescu: Dar acestor oameni de afara, cand le era foame, nu le-a dat decat tricouri si ceasuri, nu le-a dat faina, nu le-a dat cereale?

Politist Mihai Iordache: Mancare.

Procurorul Mircea Negulescu: Mancare, OK, si bani! Asta e tot.

Politistul Mihai Iordache: Eu folosesc… aaa… blank (n.r. – citeste, corecteaza, in timp ce Negulescu verifica)

Procurorul Mircea Negulescu: Pot sa-i dau printul pe el, sa-i pun p*** mea in print?

Politistul Mihai Iordache: De ce ii dati un print, domnule procuror?

Procuror Mircea Negulescu: Ce? Sa-l aiba si el, ce naibaCOPY00

Politistul Mihai Iordache: Ți-l dam daca vrei, lasa-l acum.

Procuror Mircea Negulescu: I-am dat printul.

Politistul Mihai Iordache: Aveti un anumit stil…

Procurorul Mircea Negulescu: Ce stil am eu?! Eu trebuie sa ma tin de fapte. (n.r. – vrea ca legea sa dicteze acuzatia dupa comiterea infractiunii, sa o confirme cat mai bine; Negulescu imprima legea).

Politistul Mihai Iordache: este o infractiune prevazuta de Legea vamilor, a spus ca nu are nimic…

Vlad Cosma: Cred ca ati tiparit tot codul penal.

Procurorul Mircea Negulescu: Imi bag pula in cur. Nu mai e toner, da… Spuneti-mi ce mai trebuie sa prindem. Hai sa scriem…

Politistul Mihai Iordache: Banii astia… banii transportati de Alin Petran au fost furati de…

Procuror Mircea Negulescu: Au fost dati de…?

Politistul Mihai Iordache: …eu le-am scris asa. (Declar ca sumele de bani care au fost scoase din tara in acest mod si puse la dispozitia lui Alin Petran … au fost date” … (n.r. – Iordache tasteaza in timp ce Negulescu citeste legea tiparita, se aude cum intoarce paginile).

Procurorul Mircea Negulescu: Ce ati scris? Ca la sediu… deci… aaa, in legatura cu afacerea asta…

Vlad Cosma: O sa iau o inghititura din pastila ta.

Procurorul Mircea Negulescu: „Aceasta afacere il cunoaste pe candidatul PSD Victor Ponta”…

Vlad Cosma: Il vedeti ca martor?

Procurorul Mircea Negulescu: Nu, vreau sa-l vad arestat. (n.r. – vrea ca Ponta sa fie arestat)

Negulescu rade: Ascultati: vreau sa-l vad ca martor… Ma pis pe el… Vreau sa-l iau si pe el. Ati auzit? Daca as vrea sa-l iau, l-as lua de la… pentru ca am un as in maneca. Oricum, mi-a spus ca ai facut probleme si la Hidro.

Vlad Cosma: Și asta e in acelasi ziar sau in alt ziar? (n.r. – daca acest denunt al lui Onea dictat de Negulescu va fi inclus in dosarul Hidro sau in alt dosar).

Procurorul Mircea Negulescu (dictandu-i lui Iordache): Ati inteles? ‘Și eu stiu asta’…

Vlad Cosma: Magarusul mic vrea sa-l doboare pe magarusul mare.

Procurorul Mircea Negulescu: „Mai stiu ca Sebastian Ghita a creat o baza de date cu toti alegatorii din diaspora in legatura cu Republica Moldova, baza de date cuprindea un numar de 20.000 de persoane, identificate dupa localitate, nume, numar de telefon mobil”, da? ‘Baza de date cuprindea si persoane care erau autorizate sa recruteze alte persoane’.

Citeste si
Femeia spioana: Secretele seductiei dezvaluite de o fosta agenta rusa

Politistul Mihai Iordache: Despre alegatori.

Procuror Mircea Negulescu: Despre alegatori. Aaaa… ‘etichetati „supraveghetori” in tabele si identificati dupa numarul de telefon’.

Politist Mihai Iordache: Și numarul de telefon mobil al acestora.

Procuror Mircea Negulescu: Bun, bine. Baza de date este pe un server.

Ofiter Mihai Iordache: Dati-mi voie sa mentionez ca…

Procuror Mircea Negulescu: Serverul este asa… Trebuie sa vorbim si despre scris…

Politist Mihai Iordache: Acest scris.

Procurorul Mircea Negulescu: Scrisul. Este o schema, da, „stiu si eu ca Alin Petran”, da? Și facem asta, si iese ca este (n.r. – stia dupa intalnirea cu Onea si Cosma ca va plasa inscrisurile la Petran, folosind „schema” pe care o pusese la cale) …. „Alin Petran, pentru a justifica modul in care a cheltuit banii, a redactat o scrisoare. A redactat mai multe inscrisuri olografe in care a detaliat modul in care au fost cheltuiti banii pentru a cumpara voturi in diaspora.” Și asta a fost tot. Pentru ca acesta (n.r. – cu referire la Onea) sa aiba un motiv sa alerge in cautarea…. uuu… Ți-a intrat in gura, ai inteles?

Procuror Mircea Negulescu: …nu ca ai pus-o in gura, ai pus-o in gura la momentul respectiv. Eu am scris asta? Ca asa…

Politistul Mihai Iordache: Da.

Procurorul Mircea Negulescu: Bun. Și ca suma de 350 de mii pe care am scris-o a fost cheltuita?

Ofiter de politie Mihai Iordache: Eu am spus asa: declar ca in contextul de mai sus „declar ca sumele de bani care au fost scoase din tara in acest mod si puse la dispozitia lui Alin Petran, in valoare totala de 350 de mii de euro”, virgula…

Procurorul Mircea Negulescu: „In cuantum de aproximativ”…

Politistul Mihai Iordache: Nu este asta; 350.

Procurorul Mircea Negulescu: Sau 400, spuneti-i 400, sa se duca dracului! (n.r. – in legatura cu Ghita; Negulescu majoreaza cuantumul denuntului cu 50.000 de euro in plus)

Vlad Cosma: Din pix. (n.r. – remarca usurinta cu care Negulescu mareste sumele „din pix”)

Procurorul Mircea Negulescu: Am scos eu asta? Puneti-i sa o semneze (n.r. – declaratia)… Dati-i-o, dati-i ce vreti (n.r. – sa-i dea lui Cosma identitatea pe care o vrea Iordache)

Politistul Mihai Iordache: Pai, ce identitate?! Eu fac toata procedura, cu domnul procuror, cu…?

Procuror Mircea Negulescu: Da, domnule, sigur ca da! Pai, cu ce sa ma duc la el? Nu ma duc cu niste S-uri? Stati un pic…

Politistul Mihai Iordache: Arnaut Oleg… Cum sa spun? (n.r. – Iordache alege numele de identitate protejata Oleg)

Procurorul Mircea Negulescu: Vitalie (n.r. – Negulescu corecteaza numele Oleg si alege numele Vitalie).

Ofiterul de politie Mihai Iordache: Cum ii cheama pe tatal si pe mama dumneavoastra?

Procurorul Mircea Negulescu: Il cunoaste pe P**a.

Politist Mihai Iordache: Vreti sa il sun? Igor (n.r.: Negulescu isi aprinde o tigara).

Vlad Cosma: Plec, nu mai stau!

Procurorul Mircea Negulescu: Pai, lasati-ma sa termin procedura. Acum o sa fac doar procedura cu aceeasi identitate de martor, nu o sa fac celelalte proceduri cu aceeasi identitate, o sa va faca ei acolo. Deci eu o sa fac doar ceea ce este secret: raportul, asta si martorul, atat (n.r. – stie ce va face Onea in continuare cu identitatile). Ai inteles asta, Mihai?

Politistul Mihai Iordache: Ce este?

Procurorul Mircea Negulescu: Deci, denuntul…

Politistul Mihai Iordache: Eu le-am facut pe toate: cererea catre procuror, denuntul, ordonanta, martorul 1, martorul 2 (n.r. – Iordache deja, cand Cosma a ajuns la birou, redusese cererea de acordare a identitatii protejate, presupunand in mod fals ca Cosma se temea de Ghita, si a scris trei declaratii: „Denunt”, „Martor 1” si „Martor 2”).

Procurorul Mircea Negulescu: Martorul 2 nu mai face asta.

Politist Mihai Iordache: Martorul 2, care este?

Procuror Mircea Negulescu: Cel care se vede clar.

Politistul Mihai Iordache: O sa-l sterg.

Procurorul Mircea Negulescu: O stergi tu, du-te dracului!

Politistul Mihai Iordache: Eu doar il predau pe acest Arnaut Vitalie, Igor… p***a mea.

Procurorul Mircea Negulescu: Nu, ii dai martorul cu identitatea lui. Eu vreau aceste secrete.

Politist Mihai Iordache: Secretele pe care le vrea?

(Nota redactiei – tiparit)

Procurorul Mircea Negulescu vorbeste la telefon: Alo, ma auziti? Alo? Alo?

Vlad Cosma: Imi sun masina.

Procurorul Mircea Negulescu: Ce sa fac?

Vlad Cosma: O sa-mi sun masina sa ma ia.

Procurorul Mircea Negulescu: Pai, stai sa vezi cand faci asta.

Vlad Cosma: Mai dureaza un minut… Ce face cu hartiile (nr. – se refera la ONEA)?

Procurorul Mircea Negulescu: Nu, ca… Doamna… cand am fost cu Valcov.

Vlad Cosma: Ce a spus? ‘Pleaca de aici’?

Procurorul Mircea Negulescu: Nu, eu m-am dus cu Valcov si i-am spus: Bai, bai, bai, bai. Și el a spus: „Domnule Negulescu… e imbracat subtire”. Valcov, nu-i asa? Acest Valcov m-a lasat si a plecat.

Politistul Mihai Iordache: Am facut si procesul verbal de premiere

Procuror Mircea Negulescu: Bine, lasati asta. Adica, oamenii au la baza ca ceea ce am pus in mana… bine, dati denuntul, unde este? Pai, nu, Arnaut, nu ma intereseaza asta… Nici macar nu ma intereseaza…

Politistul Mihai Iordache: Nu mi-ai spus sa dau pe asta, nu pe ala?

Procuror Mircea Negulescu: Nu, dati-mi-o pe cealalta. Sa va dau …. plangerea, unde este?

Ofiter Mihai Iordache: Gasiti-l.

Procuror Mircea Negulescu: Semnati aici. Asteptati sa vedeti daca scrie chestia asta, luati ceva care scrie, luati asta. Uite asa. Ati semnat? Luati… stati, nu stiu ce a fost asta!…. Cererea catre mine? Semneaza asta, declaratia martorului. Și juramantul de aici. Asta e pe Cosma Vlad, nu? Nu-l semnati pe cel al lui Arnaut… Ce-i asta? (Semneaza aici, semneaza cu numele tau.

Vlad Cosma: Pai si asta e cu numele meu.

Procurorul Mircea Negulescu: Da! Cu numele dumneavoastra… Și acesta semneaza cu mana stanga. Dumneavoastra ati semnat?

Vlad Cosma: Da.

Procurorul Mircea Negulescu: Stati, lasati-ma si pe mine sa o fac! (n.r. – se aude o bubuitura in strada): Ptiu, du-te dracului!

Vlad Cosma: Ți-e frica.

Procurorul Mircea Negulescu: Du-te dracului, Ghita vine cu ce? Cu o bomba nucleara? Ce poate sa-mi faca el mie… Asta e?

Politistul Mihai Iordache: Duceti-o acasa! Sa inchid?

Vlad Cosma: Hai sa facem o plimbare.

Procurorul Mircea Negulescu: Nu inchideti nimic, va grabiti?

Politistul Mihai Iordache: Nu, sefu’, ce dracu’ caut eu acasa?”.

Sursa link

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...