marți, septembrie 10, 2024

Rares Bogdan, autointitulat cel mai bun europarlamentar roman, a tras chiulul de la voturile din Parlamentul European

Rareș Bogdan, deși se autointitulează cel mai bun europarlamentar român, a lipsit la peste o treime din voturile cruciale din Parlamentul European, potrivit unei analize realizate de Politico.

Share

Unul dintre cei mai vocali europarlamentari romani, Rares Bogdan, a lipsit la peste o treime din voturile care au avut loc in Parlamentul European de la inceputul legislaturii, potrivit unei analize realizate de prestigioasa publicatie Politico. Desi recent acesta s-a autointitulat drept cel mai bun europarlamentar roman, datele statistice contrazic afirmatiile sale.

Analiza Politico, care a monitorizat prezenta si activitatea tuturor membrilor Parlamentului European, a scos la iveala faptul ca Rares Bogdan a inregistrat un absenteism ingrijorator, lipsind de la 35% din voturile cruciale care au avut loc in forul legislativ european. Aceste absente ridica semne de intrebare cu privire la angajamentul si dedicarea sa fata de responsabilitatile asumate ca reprezentant al cetatenilor romani.

Clasamentul absenteismului in randul europarlamentarilor romani este condus de catre eurodeputatul Claudiu Manda, care a lipsit la peste 40% din voturi. Acesta ar fi fost depasit doar de un europarlamentar grec aflat in detentie. Mai multe detalii despre situatia lui Claudiu Manda pot fi gasite in analiza completa realizata de Politico.

Rares Bogdan se lauda cu performante discutabile

Invitat la postul de televiziune Digi 24 pe data de 1 aprilie, Rares Bogdan a declarat cu emfaza ca a fost cel mai performant europarlamentar roman in ultima legislatura. Nu au lipsit nici laudele exagerate la adresa postului TV, care, conform presei, ar primi sume considerabile de la partidul din care face parte europarlamentarul, PNL.

Cu ocazia interviului, Rares Bogdan a facut si previziuni optimiste in privinta alegerilor locale, afirmand ca alianta PSD-PNL va obtine 90% din mandate. De asemenea, el a mentionat ca va colabora indeaproape cu PSD in campania electorala, inclusiv cu Gabriela Firea, o figura controversata a social-democratilor.

Citeste si
Declaratiile lui Marcel Ciolacu, premierul Romaniei, starnesc controverse in Republica Moldova

Migratia primarilor din PNL in PSD

Chestionat despre valul de primari liberali care au trecut in tabara PSD, europarlamentarul a declarat ca acestia vor regreta decizia dupa data de 1 octombrie. „Vor realiza atunci ca PNL se va afla la guvernare in urmatorii 4-5 ani”, a afirmat Rares Bogdan. El a continuat spunand ca „PNL va da urmatorul presedinte”, o afirmatie care ridica multe semne de intrebare in contextul actual.

Rares Bogdan si Claudiu Manda, doi dintre europarlamentarii cu cele mai multe absente, se regasesc pe lista comuna PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, ocupand locuri eligibile. Acest fapt genereaza ingrijorare in randul electoratului cu privire la calitatea reprezentarii Romaniei in Parlamentul European.

Implicatiile absenteismului in Parlamentul European

Absenta frecventa a europarlamentarilor de la voturile importante din Parlamentul European are consecinte semnificative pentru interesele cetatenilor romani. Prin neexercitarea dreptului de vot, acestia nu isi indeplinesc in mod corespunzator mandatul incredintat de alegatori.

Voturile din Parlamentul European au un impact direct asupra politicilor si legislatiei la nivelul Uniunii Europene, care se rasfrang ulterior asupra statelor membre. Prin urmare, prezenta constanta si participarea activa a europarlamentarilor este esentiala pentru a asigura o reprezentare adecvata a intereselor Romaniei in forurile decizionale europene.

Mai mult decat atat, absenteismul ridicat al unor europarlamentari precum Rares Bogdan si Claudiu Manda poate afecta credibilitatea si influenta delegatiei Romaniei in Parlamentul European. Acest lucru poate avea repercusiuni negative asupra capacitatii tarii noastre de a-si promova prioritatile si de a obtine rezultate favorabile in negocierile si deciziile la nivel european.

Necesitatea unei analize critice a performantei europarlamentarilor

In lumina acestor informatii, este imperios necesar ca electoratul roman sa analizeze cu atentie performanta si angajamentul europarlamentarilor care ii reprezinta. Autoevaluarile laudative, precum cele facute de Rares Bogdan, trebuie confruntate cu datele obiective si cu realitatea concreta a activitatii lor in Parlamentul European.

Citeste si
Mita de peste 10.000 de lei pentru receptia unui bloc din Iasi: Doi barbati retinuti de procurori

Cetatenii au dreptul sa ceara transparenta si responsabilitate din partea alesilor lor si sa ia decizii informate in momentul exercitarii votului. Este esential ca mass-media si societatea civila sa monitorizeze indeaproape activitatea europarlamentarilor si sa traga semnale de alarma atunci cand aceasta nu corespunde asteptarilor si intereselor cetatenilor.

Doar printr-o analiza critica si o dezbatere publica constanta asupra performantei reprezentantilor nostri in Parlamentul European putem asigura o reprezentare autentica si eficienta a Romaniei la nivel european. Absenteismul si autoevaluarile nejustificate ale unor europarlamentari precum Rares Bogdan trebuie sa fie sanctionate prin votul electoratului, pentru a transmite un mesaj clar ca asemenea comportamente nu sunt acceptabile.

Viitorul Romaniei in Uniunea Europeana depinde in mare masura de calitatea reprezentarii noastre in institutiile europene. Este momentul ca cetatenii sa fie vigilenti, informati si implicati, pentru a se asigura ca interesele lor sunt cu adevarat aparate si promovate de catre europarlamentarii pe care i-au ales sa ii reprezinte.

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...