joi, iunie 20, 2024

Șefii platformelor de socializare Meta, TikTok si altele depun marturie intr-o audiere aprinsa a Senatului SUA privind exploatarea copiilor

Share

Marti, directorii executivi ai Meta, TikTok, X si altor companii de socializare s-au prezentat in fata Comitetului pentru Justitie al Senatului SUA pentru a depune marturie, in timp ce legiuitorii si parintii devin din ce in ce mai ingrijorati de efectele mass-media asupra vietilor tinerilor.

Pericolele cu care se confrunta tinerii pe retelele de socializare

Audierea a inceput cu marturii inregistrate de la copii si parinti care au spus ca ei sau copiii lor au fost exploatati pe retelele de socializare. De-a lungul evenimentului, parintii care si-au pierdut copiii din cauza sinuciderii au tinut tablouri cu copiii lor morti. Printre problemele cu care se confrunta tinerii pe platformele de socializare se numara:

  • Predatori sexuali: Retelele de socializare permit accesul usor alpredatorilor la copii si adolescenti.
  • Dependenta: Design-ul platformelor creeaza dependenta, in special la adolescenti.
  • Tulburari de alimentatie si sinucideri: Presiunile create de standardele nerealiste de frumusete duc la cresterea cazurilor de tulburari de alimentatie, depresie si sinucideri.
  • Intimidare (bullying): Social media faciliteaza hartuirea online.

Sunt responsabili pentru multe dintre pericolele cu care se confrunta copiii nostri online,” a declarat Dick Durbin, presedintele comitetului. „Alegerile lor de design, esecurile de a investi adecvat in siguranta si incredere, urmarirea constanta a angajamentului si a profitului in detrimentul sigurantei de baza i-au pus pe copiii nostri in pericol.

Șefii platformelor de socializare Meta, TikTok si altele depun marturie intr-o audiere aprinsa a Senatului SUA privind exploatarea copiilor
Șefii platformelor de socializare Meta, TikTok si altele depun marturie intr-o audiere aprinsa a Senatului SUA privind exploatarea copiilor

Șefii platformelor evita sa-si asume responsabilitatea

Intr-o sesiune aprinsa de intrebari si raspunsuri cu Mark Zuckerberg de la Meta, senatorul republican Josh Hawley l-a intrebat pe CEO daca a compensat personal vreuna dintre victime si familiile acestora.

Nu cred„, a raspuns Zuckerberg.

Citeste si
Protestele agricultorilor si transportatorilor considerate indreptatite de 93,6% dintre romani

Parintii prezenti la audiere s-au ridicat tinand poze cu copiii lor morti. Zuckerberg s-a intors de la microfon catre ei si a spus:

Imi pare rau pentru tot ce ati trecut. Nimeni nu ar trebui sa treaca prin lucrurile prin care au trecut familiile dumneavoastra.

Cu toate acestea, aparatorii drepturilor copiilor si parintii au subliniat in repetate randuri ca niciuna dintre companii nu face suficient.

Fiecare parinte cu un copil sub 13 ani se teme de momentul in care copilul va fi destul de mare pentru a fi pe retelele de socializare„, a declarat Arturo Béjar.

Hawley a continuat sa-l preseze pe Zuckerberg, intrebandu-l daca isi asuma responsabilitatea personala pentru daunele cauzate de compania sa. Zuckerberg a ramas concentrat pe mesaj, repetand ca este sarcina Meta sa construiasca instrumente de ultima generatie.

Senatorul Lindsay Graham i-a indemnat pe directorii executivi sa raspunda pentru „partea intunecata” a platformelor lor.

Marturiile executivilor companiilor de social media

Incepand cu Jason Citron de la Discord, directorii executivi si-au laudat instrumentele de siguranta existente de pe platformele lor si munca depusa cu organizatii non-profit si aplicarea legii pentru a-i proteja pe minori.

Snapchat si-a aratat sprijinul pentru un proiect de lege federala care ar crea o raspundere legala pentru aplicatiile si platformele sociale care recomanda continut daunator minorilor. Directorul executiv al Snapchat, Evan Spiegel, si-a reiterat sprijinul miercuri si a cerut industriei sa sustina legea.

Directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, a declarat ca TikTok este vigilent in ceea ce priveste aplicarea politicii sale de interzicere a copiilor sub 13 ani de a folosi aplicatia.

Citeste si
Dezvaluiri Șocante: Soldatii Israelieni Spun Adevarul Crud despre Atacurile din Gaza!

Cu toate acestea, aparatorii sanatatii copiilor spun ca in mod repetat companiile de socializare nu au reusit sa-i protejeze pe minori. Senatorii democrati si republicani au fost de acord pe parcursul audierii, desi nu este inca clar daca acest lucru va fi suficient pentru a adopta legislatia.

Meta este data in judecata de zeci de state americane care spun ca proiecteaza in mod deliberat caracteristici pe Instagram si Facebook care creeaza dependenta la copii. Emails interne recente ale Meta arata cum Nick Clegg si altii l-au rugat pe Zuckerberg sa angajeze mai multe persoane pentru a consolida „bunastarea companiei”.

Meta si-a consolidat recent caracteristicile de siguranta a copiilor, anuntand ca va incepe sa ascunda continutul inadecvat de pe conturile adolescentilor de pe Instagram si Facebook. De asemenea, a adaugat „indemnuri” pentru a incerca sa-i descurajeze pe adolescenti sa rasfoiasca videoclipuri sau mesaje Instagram noaptea tarziu, desi nu-i forteaza.

Compania Google este absenta printre societatile chemate miercuri la Senat, desi mai multi copii utilizeaza YouTube decat orice alta platforma, potrivit Pew Research Center.

Sumar Executiv

Shou Zi Chew (CEO TikTok) si Evan Spiegel (CEO Snapchat) au recunoscut pericolele cu care se confrunta copiii pe platforme si au sustinut adoptarea de legi care creeaza raspundere legala. Pe de alta parte, Mark Zuckerberg (CEO Meta) si alti directori executivi au refuzat sa-si asume vreo responsabilitate, invocand regulile deja implementate.

Desi au existat momente tensionate in timpul audierii, precum schimbul dintre Josh Hawley si Mark Zuckerberg, ramane de vazut daca Senatul SUA va reusi sa adopte legislatia care sa oblige companiile de tehnologie sa-si protejeze mai bine utilizatorii minori.

Citeste si
Semne sumbre pentru Netanyahu: ofensiva continua cu orice pret

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...