joi, iunie 20, 2024

Siegfried Muresan: Partidele extremiste nu vor avea majoritate in Parlamentul European

Share

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan a declarat vineri seara, in cadrul emisiunii LIVE cu Rotaru si Kiss de la Digi24, ca partidele extremiste nu vor avea majoritate nici in viitorul Parlament European. El sustine ca populistii extremisti nu vor ajunge la mai mult de 30% la alegerile europarlamentare.

Intrebat daca exista posibilitatea ca partidele extremiste sa aiba o majoritate in Parlamentul European, Siegfried Muresan a raspuns: „Este posibil ca partidele extremiste sa aiba o majoritate in Parlamentul European:

„Partidele extremiste nu vor avea o majoritate in Parlamentul European. Aceasta discutie a avut loc atat inainte de alegerile pentru Parlamentul European din 2014, cat si inainte de alegerile din 2019. Temerile nu s-au materializat atunci si nu se vor materializa nici acum.

In prezent, avem o majoritate de forte pro-europene in Parlamentul European, avem extremistii care sunt izolati si nu au nicio influenta asupra deciziilor la nivel european. In prezent, politicienii populisti extremisti detin 25% din Parlamentul European, doua grupuri de extrema dreapta plus 50 de europarlamentari care nu fac parte din niciun partid si pe care nimeni nu ii doreste pentru ca sunt antieuropeni.

Predictia mea este ca in unele tari ale UE se vor descurca mai bine decat in trecut, in altele putin mai rau, iar la finalul zilei, cand se va trage linie, vor fi tot la 25%.”

Europarlamentarul liberal spune ca partidele extremiste nu vor ajunge la mai mult de 30%.

„Cu siguranta extremistii nu vor ajunge la mai mult de 30%, iar predictia mea este ca fortele pro-europene, de centru-dreapta si centru-stanga vor avea si ele o majoritate in urmatorul parlament”, a declarat Siegfried Muresan.

Citeste si
O minune in mijlocul tragediei: Bebelusul salvat din pantecele mamei decedate in Fasia Gaza. Cum va supravietui micuta orfana in haosul razboiului?

Potrivit unui sondaj Avangarde comandat de PSD, 53% dintre romani au o parere favorabila despre Uniunea Europeana, iar 65% cred ca viitorul Romaniei se afla in UE. 25% dintre respondenti vad viitorul Romaniei in afara UE.

Sondajul a fost realizat in perioada 8-22 ianuarie 2024, la care au participat 1150 de persoane care au raspuns personal la intrebari. 54% dintre respondenti au declarat ca vor vota cu siguranta la alegerile europarlamentare din iunie si doar 6% au spus ca nu vor vota cu siguranta.

Sursa link

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...