vineri, iulie 19, 2024

Statiunile montane din Prahova, pline de turisti dornici de zapada si schi

Share

Statiunile Sinaia, Busteni si Azuga au fost ocupate de turisti in proportie de 60% in ultimul weekend din ianuarie, potrivit Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova. Turistii au profitat de vremea frumoasa si de partiile bine amenajate pentru a practica sporturile de iarna preferate.

Cum a fost vremea si cum au fost partiile

Conditiile meteorologice au fost favorabile schiorilor si saniusilor, cu temperaturi pozitive si cer senin. Instalatiile de transport pe cablu au functionat fara probleme si au asigurat accesul rapid si sigur pe partii.

La Sinaia, au fost deschise si pregatite partia Noua si babyski-ul de la Cota 1000, potrivite pentru incepatori. La Azuga, au fost deschise partiile Sorica si Cazacu, deservite de telegondola, telescaun, banda si teleschi. La Busteni, au fost deschise partia de schi Kalinderu 2, partia de sanius, partia pentru incepatori din Fun Park si roller coaster-ul.

Ce activitati au avut la dispozitie turistii

Pe langa schi si sanius, turistii au avut ocazia sa viziteze si alte obiective turistice din zona, cum ar fi Castelul Cantacuzino din Busteni, Crucea de pe Caraiman, Muzeul Memorial “Cezar Petrescu” din Sinaia sau Cascada Urlatoare. De asemenea, au putut sa se relaxeze la una dintre numeroasele pensiuni si hoteluri din statiuni, care ofera servicii de calitate si facilitati moderne.

Un proiect interesant este cel initiat de APDT Prahova, care ofera locuitorilor orasului Sinaia sansa de a invata gratuit schi alaturi de instructori profesionisti. Proiectul se numeste “Sinaia, Hai la Schi!” si se desfasoara in fiecare luni, de la ora 9:00 la ora 11:00, la Cota 1000. Echipamentul de schi este gratuit si este destinat atat copiilor, cat si adultilor.

Citeste si
Cristina Gherasimov devine negociatorul-sef al Republicii Moldova cu UE

Ce evenimente urmeaza in perioada urmatoare

In perioada 2-3 februarie, statiunea Azuga va gazdui Cupa Alfa, o competitie traditionala de schi pentru schiorii din Bucuresti. Este vorba de cea de-a 40-a editie a acestei cupe, care se va desfasura pe partia Sorica. Competitia este organizata de Clubul Sportiv Alfa si este deschisa tuturor categoriilor de varsta si niveluri de pregatire.

Statiunile montane din Prahova se pregatesc si pentru vacanta de iarna, care incepe pe 8 februarie si se incheie pe 16 februarie. Se asteapta un numar mare de turisti, care vor beneficia de oferte speciale si de conditii optime pentru distractie si relaxare.

Statiunile Sinaia, Busteni si Azuga sunt destinatii ideale pentru iubitorii de sporturi de iarna, dar si pentru cei care cauta un loc frumos si linistit pentru a se bucura de natura si de aer curat. Statiunile ofera o varietate de activitati si obiective turistice, care pot satisface gusturile si preferintele tuturor vizitatorilor.

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...