vineri, iunie 14, 2024

Tragedie la o ferma din Timis: Un barbat si-a pierdut viata dupa o intoxicatie grava cu amoniac

Un bărbat de 55 de ani a murit după ce s-a intoxicat cu amoniac în timp ce curăța un canal cu dejecții de animale la o fermă de porci din Gătaia. Autoritățile investighează circumstanțele tragediei la locul de muncă.

Share

Un tragic accident de munca s-a produs la o ferma de porci din orasul Gataia, judetul Timis. Un barbat de 55 de ani a decedat, miercuri, dupa ce s-a intoxicat cu amoniac in timp ce curata un canal colector cu dejectii de animale.

Conform informatiilor furnizate de autoritatile locale, victima era angajata la ferma respectiva si se ocupa de curatarea unui canal subteran prin care erau evacuate resturile organice de la animalele crescute in incinta fermei. Din nefericire, in timpul operatiunilor de igienizare, s-a produs o acumulare periculoasa de amoniac, un gaz toxic si inflamabil rezultat din descompunerea materiilor organice bogate in azot, cum sunt dejectiile animaliere.

Colegii au sunat la 112, dar a fost prea tarziu

Alarmati de situatia devenita critica, colegii barbatului au sunat imediat la numarul unic pentru situatii de urgenta, 112. La fata locului au intervenit echipaje de la Ambulanta si de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, insa, din nefericire, eforturile medicilor au fost zadarnice, victima fiind declarata decedata.

Autoritatile competente au demarat anchete pentru a elucida circumstantele exacte in care s-a produs acest tragic eveniment si pentru a stabili daca au fost respectate normele de protectie a muncii si de securitate industriala.

  • Politistii Inspectoratului de Politie Judetean Timis efectueaza cercetari pentru a reconstitui cronologic evenimentele care au dus la decesul angajatului fermei.
  • Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare au deschis un dosar penal si vor ancheta cazul sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca.
  • Inspectorii Inspectoratului Teritorial de Munca Timis vor verifica daca angajatorul a respectat reglementarile legale privind securitatea si sanatatea in munca pentru lucrarile desfasurate.
Citeste si
Putin acuză Ucraina că a doborât un avion rusesc IL-76: "Au făcut-o, probabil din greșeală".

Riscuri majore la curatarea canalelor cu dejectii

Incidentul dramatic de la ferma din Gataia readuce in atentia publicului pericolele la care se expun lucratorii care opereaza in spatii inchise si insalubre, precum canalele colectoare de deseuri organice de la fermele de animale. Acumularea gazelor toxice si inflamabile rezultate din descompunerea dejectiilor reprezinta un risc major pentru viata si sanatatea acestor muncitori.

Tragedie la o ferma din Timis: Un barbat si-a pierdut viata dupa o intoxicatie grava cu amoniac
Tragedie la o ferma din Timis: Un barbat si-a pierdut viata dupa o intoxicatie grava cu amoniac

Specialistii in securitate industriala atrag atentia asupra necesitatii de a respecta cu strictete normele de protectie a muncii si de a asigura ventilatia corespunzatoare in astfel de spatii inchise, pentru a preveni acumularea de gaze periculoase. De asemenea, este esentiala utilizarea echipamentelor de protectie individuala adecvate, precum masti de gaze si aparate de respirat autonom.

Tragedia petrecuta la Gataia este un semnal de alarma cu privire la importanta vitala a masurilor de siguranta in munca si a prevenirii riscurilor profesionale, mai ales in domenii cu potential ridicat de pericol, precum activitatile legate de gestionarea deseurilor organice de la fermele zootehnice. Viata unui om este cea mai pretioasa, iar angajatorii si autoritatile au datoria de a implementa si de a verifica respectarea cu maxima rigurozitate a procedurilor de protectie a lucratorilor.

Sursa imagini: Getty Images
Subiecte abordate in articol: ferma, amoniac, accident, deces, ancheta

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...