vineri, iunie 14, 2024

Tucker Carlson, intalnire exploziva cu Vladimir Putin! Cum a realizat controversatul prezentator un interviu imposibil

Share

Tucker Carlson, primiul reporter american care sa discute fata in fata cu Vladimir Putin de la inceputul invaziei din Ucraina. Cand va fi difuzat interviul de senzatie cu liderul de la Kremlin.

Inflamantul realizator Fox News, Tucker Carlson, a obtinut un interviu exclusiv cu presedintele rus Vladimir Putin, intr-un moment de cumpana pentru relatiile internationale, cu doar cateva zile inainte de implinirea unui an de la declansarea invaziei ruse in Ucraina.

„Nu suntem aici pentru ca il iubim pe Vladimir Putin. Nu va indemnam sa fiti de acord cu ceea ce Putin ar putea spune in acest interviu, dar va indemnam sa-l urmariti. Ar trebui sa stiti cat de multe puteti”, a precizat Tucker Carlson intr-o postare recenta.

Liderul de la Kremlin nu a mai acordat un interviu unei institutii mass-media americane din luna octombrie a anului 2021, cand a discutat cu jurnalista CNBC Hadley Gamble, conform Europa FM.

De asemenea, de la izbucnirea razboiului din Ucraina, Putin a evitat orice contact cu presa occidentala, preferand interviuri cu institutiile media rusesti sau din tari considerate „prietenoase” precum China sau Kazahstan.

Chiar si asa, interesul aratat de controversatul realizator Tucker Carlson pentru perspectiva Kremlinului i-a atras atentia lui Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al administratiei Putin.

Peskov a accentuat ca decizia de a acorda interviul a pornit de la perceptia ca Tucker Carlson „are o abordare neconventionala si obiectiva”, diferita de relatarea considerata partinitoare a multor institutii mass-media occidentale.

Cum a reusit Carlson performanta imposibila de a intra in contact direct cu Putin

Dupa ce relatiile diplomatice dintre Rusia si Occident s-au tensionat considerabil in contextul razboiului din Ucraina, perspectiva de discutii directe intre un jurnalist american si presedintele rus parea complet compromisa.

Citeste si
Luna Florilor: Un Fenomen Astronomic Spectaculos in Aceasta Saptamana

Cu toate acestea, prin insistenta si o abordare inteligenta, Tucker Carlson a reusit realizarea practic imposibila a unui interviu cu insusi Vladimir Putin.

Intr-un interviu acordat publicatiei The New York Times in luna ianuarie, Carlson a dezvaluit cum a reusit sa intre in contact cu liderul de la Kremlin si cum a dus la capat acest demers jurnalistic fara precedent:

Am continuat sa cer acest interviu vreme de 18 luni. Și de fiecare data refuzau. Pana cand intr-o zi a sunat telefonul si mi s-a transmis: <Domnule Carlson, presedintele Putin e pregatit sa va acorde acest interviu>. Pur si simplu nu m-am lasat si am tot insistat pana la capat”, a povestit jurnalistul american.

Interviul, care va fi prezentat integral in aceasta seara pe Fox News, se anunta a fi un eveniment major care va lamuri multe aspecte controversate cu privire la perspectiva Kremlinului asupra razboiului din Ucraina.

Ce subiecte delicte ar putea atinge Tucker Carlson in discutia sa cu Vladimir Putin

Avand in vedere natura sensibila a acestui interviu si importanta implicita a faptului ca un reporter american are acces direct la liderul autoritar de la Kremlin, se prefigureaza o discutie tensionata.

Iata cateva dintre cele mai fierbinti subiecte pe care Carlson l-ar putea aborda in dialogul sau cu Putin:

  • Atacurile impotriva infrastructurii civile ucrainene si acuzatiile de crime de razboi la adresa Rusiei
  • Posibilitatea utilizarii armelor nucleare ca raspuns la contraofensiva ucraineana
  • Delimitarea granitelor Rusiei „istorice” revendicate de Putin prin anexarea unor teritorii ucrainene
  • Sanctiunile internationale fara precedent impuse Rusiei si efectele acestora pe termen lung
  • Perceptia unui nou Razboi Rece intre Rusia lui Putin si entitati precum UE, NATO sau SUA
Citeste si
Dezvaluiri Șocante: Soldatii Israelieni Spun Adevarul Crud despre Atacurile din Gaza!

Cert este ca interviul dintre Tucker Carlson si Putin va reaprinde dezbaterea intensa din ultimele 12 luni in jurul agresiunii Rusiei impotriva vecinului sau Ucraina, precum si impactul major al acestui conflict asupra relatiilor internationale in ansamblu.

Ramane de vazut in ce masura controversatul realizator TV din America va reusi sa puna intrebari incomode si sa provoace raspunsuri sincere din partea temutului lider de la Kremlin.

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...