luni, iunie 17, 2024

Un tanar in varsta de 23 de ani din Alba Iulia a fost condamnat la inchisoare cu executare in urma unor scandaluri repetate pe care le-a provocat in incinta si in fata blocului in care locuieste

Share

Luni, 29 ianuarie 2024, Alba Iulia – Un tanar in varsta de 23 de ani din Alba Iulia, judetul Alba, a fost condamnat la inchisoare cu executare in urma unor scandaluri repetate pe care le-a provocat in incinta si in fata blocului in care locuieste.

Sorin B., in varsta de 23 de ani, este judecat pentru trei fapte de tulburare a ordinii si linistii publice savarsite pe parcursul anului 2020, dar, anterior, a mai savarsit sase astfel de infractiuni. Prima decizie in instanta a fost pronuntata in ianuarie 2024.

Barbatul obisnuia sa ii jigneasca si sa ii ameninte pe vecinii din blocul in care locuieste. Potrivit rechizitoriului, tanarul se afla adesea intr-o avansata stare de ebrietate atunci cand provoca scandaluri.

Detalii ale scandalurilor provocate

Conform procurorilor, in data de 8 martie 2020, aflat intr-o stare avansata de ebrietate, in timp ce se afla pe holul blocului, Sorin B. a tulburat ordinea si linistea locatarilor prin:

 • Proferarea de cuvinte si expresii jignitoare
 • Adresarea de amenintari cu acte de violenta (atat verbal, cat si prin folosirea unui cutit)
 • Ascultarea de muzica la volum ridicat pe hol
 • Aruncatul cu sticle si pahare
 • Spargerea geamului ferestrei situata pe hol la etajul 3

Apoi, in 15 martie 2020, barbatul a recidivat. Aflat tot intr-o avansata stare de ebrietate, in timp ce se afla in fata blocului, a tulburat din nou linistea locatarilor prin:

 • Adresarea de cuvinte si expresii jignitoare
 • Amenintari cu acte de violenta (prin folosirea unei bate)
 • Incercarea de a-l lovi pe un vecin
 • Lovirea usii de acces in scara blocului

O alta fapta a avut loc in 9 noiembrie 2020. Atunci, tanarul a tulburat ordinea si linistea locatarilor prin:

 • Cuvinte si expresii jignitoare
 • Amenintari cu acte de violenta
 • Lovirea usii de acces in scara blocului
Citeste si
Rares Bogdan, autointitulat cel mai bun europarlamentar roman, a tras chiulul de la voturile din Parlamentul European

Reactia martorilor si a politistilor

O martora a declarat ca atunci cand l-a vazut pe tanar, acesta s-a apucat de organele genitale si a inceput sa ii adreseze injurii si amenintari. De asemenea, acesta a inceput sa arunce cu sticle spre ea.

Apoi, barbatul a luat un topor cu care a lovit peretii si un cutit cu care ameninta persoanele prezente. La fata locului au fost chemati politistii, insa tanarul s-a manifestat violent si fata de acestia, adresandu-le injurii.

Condamnarea la inchisoare

Instanta a apreciat ca faptele tanarului prezinta un pericol relativ ridicat pentru societate. De asemenea, s-a constatat ca barbatul mai fusese condamnat in 2023 pentru fapte similare.

„Inculpatul a dat dovada de o perseverenţa infracţionala ieşita din comun, prin savarşirea a 9 infracţiuni concurente, lezand, in decursul a cateva luni de zile valori sociale multiple, de la ordinea şi liniştea publica la integritatea fizica şi psihica a unor persoane şi la patrimoniu”, a precizat judecatorul.

In consecinta, tanarul a fost condamnat la pedeapsa rezultanta de 2 ani si 2 luni de inchisoare in regim de detentie. Hotararea a fost contestata.

Acest caz releva consecintele grave ale unui comportament agresiv si perturbator in spatiul public. Autoritatile au o datorie de a asigura ordinea, linistea si siguranta cetatenilor. Iar instanta a demonstrat ca astfel de fapte nu raman nepedepsite.

Este important ca societatea sa promoveze non-violenta, respectul reciproc si sa ofere sprijin celor cu probleme precum alcoolismul. Doar astfel vom putea preveni pe viitor astfel de incidente neplacute.

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...