joi, iunie 20, 2024

Windows 12 ar putea intarzia, dar Windows 11 24H2 se anunta ca o actualizare majora

Share

La prima vedere, Windows 12 parea un nume mai potrivit decat Windows 11 24H2. Insa, privind in urma la istoria lansarilor Windows, se observa ca Microsoft are obiceiul de a da gres dupa fiecare succes. Asadar, numele Windows 12 ar putea ramane pentru mai tarziu.

De exemplu, dupa reusitul Windows 98SE a urmat esecul Windows Me. Apoi a venit Windows XP si „necoptul” Windows Vista. Windows 7 a reparat „pacatele”, doar ca Microsoft sa continue ciclul cu Windows 8/8.1. Windows 10 a ajuns „cel bun” doar prin actualizari majore precum reintroducerea meniului Start. Privind in ansamblu, Windows 11 ar putea fi considerat ceea ce trebuia sa fie Windows 10 initial, lasand pentru Windows 12 experimentele cu care Microsoft a dat gres in trecut.

Momentan, nu e clar daca Microsoft a invatat din greseli, recunoscand in cercurile de insiders ca nu e pregatit sa lanseze Windows 12 anul acesta.

Windows 11 24H2, platforma introductiva pentru inovatiile din Windows 12

Asteptat in iunie, Windows 11 24H2 ar putea servi drept platforma introductiva pentru multe din inovatiile bazate pe inteligenta artificiala pregatite pentru Windows 12. Adica, Microsoft vrea probabil sa „masoare” reactia publicului inainte de a alege pentru Windows 12 o formula care s-ar putea dovedi neinspirata.

Conform surselor din industrie, Microsoft vizeaza pentru 24H2 o lansare in septembrie, testarea noii versiuni Windows 11 urmand a fi finalizata vara. Compania intentioneaza sa promoveze revizia ca fiind centrata pe AI, pentru a pune in valoare tehnologii de pe PC-uri noi. Astfel, Windows 11 24H2 va fi o actualizare importanta, ramanand probabil relevanta cel putin pana in 2025 sau pana la urmatoarele lansari de procesoare AMD si Intel.

Citeste si
OpenAI introduce capacitatea de integrare in ChatGPT, facand magazinul sau mai atractiv pentru editori

O a doua posibilitate este ca Windows 12 sa coincida cu 24H2, coexistand o perioada, cu Windows 12 ca solutie pentru entuziasti si PC-uri cu cele mai noi capabilitati AI.

Istoricul de succes si esec al sistemelor Windows

Dupa un Windows 98SE reusit, Microsoft a lansat esecul numit Windows Me, urmat de Windows XP si problemele din Windows Vista. Windows 7 a reparat problemele, doar ca Microsoft sa repete ciclul cu urmatoarea versiune esuata: Windows 8/8.1.

Windows 10 a devenit bun doar prin actualizari majore precum reintroducerea meniului Start. Privind retrospectiv, Windows 11 ar putea fi vazut ca fiind ceea ce trebuia sa fie Windows 10 initial. Ramane de vazut daca Microsoft va continua sa dea gres cu Windows 12 sau va invata din greselile trecutului.

Detalii despre actualizarea Windows 11 24H2

Conform surselor din industrie, pentru Windows 11 24H2 Microsoft vizeaza o lansare in septembrie 2024, testarea finale urmand in vara aceluiasi an.

Compania intentioneaza sa promoveze aceasta revizie majora ca fiind centrata pe inteligenta artificiala, pentru a pune in valoare noile tehnologii disponibile pe calculatoarele moderne.

Astfel, Windows 11 24H2 va aduce imbunatatiri semnificative de performanta bazate pe AI si va ramane relevanta cel putin un an sau pana la urmatoarele generatii de procesoare de la AMD si Intel.

Windows 12, intarziat sau lansat simultan cu Windows 11 24H2

In acest moment, nu este clar daca Microsoft va amana lansarea Windows 12 pentru 2025 sau ulterior.

Unele surse sustin ca software-ul gigantic a invatat din greselile trecutului si a recunoscut, cel putin in cercurile interne, ca nu este inca pregatit pentru Windows 12 in acest an.

Citeste si
"Sfarsitul unei ere": Iata de ce s-a destramat parteneriatul dintre Samsung si iFixit pentru reparatii de smartphone

Pe de alta parte, exista posibilitatea ca Windows 12 sa fie lansat simultan cu actualizarea majora Windows 11 24H2. In acest caz, cele doua versiuni ar coexista o perioada, cu Windows 12 ca optiune pentru entuziastii de tehnologie si calculatoarele cu cele mai avansate capabilitati AI.

Concluzie

Ramane de vazut daca Microsoft va continua traditia de upgrade-uri Windows controversate cu Windows 12 sau va invata din greselile trecutului. Cert este ca actualizarea Windows 11 24H2 din septembrie 2024 se anunta una majora, aducand imbunatatiri AI semnificative.

Pentru ultimele informatii despre Windows 11 si posibila lansare a Windows 12, urmariti site-ul nostru sau abonati-va la newsletter!

Citeste si...

[wp-rss-aggregator]

Citeste si...